2019. július 22., hétfő
Magdolna

Egyéb Szombathely

Fiatalosság és dinamizmus

A szombathelyi kötődésű, Nemesbődön élő fiatal családapa, Baán Zoltán nyerte Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 logópályázatát és az azzal járó 300 ezer forintos díjat.

Az önkormányzat által meghirdetett logópályázatra a megadott határidőig 28 pályázó összesen 41 pályaművel jelentkezett. Közülük a Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázata előkészítéséért felelős munkacsoport – a pályázók személyének ismerete nélkül, kizárólag a pályamunkák alapján – egyhangúlag szavazta meg a nyertes logót – mondta a Fő téren tartott sajtótájékoztatón dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere.


Az EKF- pályázat egyik fő motívuma a tánc Fotó: szombathely.hu

A pályázati kiírásban a többi közt szerepelt: a logónak tartalmaznia kell a Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése által elfogadott koncepció – kétezer év, hármashatár, négy ütem, egész város, éltető víz – legalább egyik fő elemét.

Fiatalosság és dinamizmus – ez jellemzi Szombathely Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatának logóját. Ezt már Koczka Tibor, Szombathely kultúráért felelős alpolgármestere, a pályázat előkészítéséért felelős munkacsoport vezetője hangsúlyozta. Hozzátette: az elbírálás során a munkacsoport tagjai figyelembe vették, hogy a nemzetközi pályázathoz készült logó Szombathely kulturális sokszínűségére, lendületességére, a koncepció pilléreire épüljön, jól érvényesüljön fekete-fehér színben is, és hosszú távon felhasználható legyen.


Szólt arról is, hogy Szombathely önkormányzata az Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatra való jelentkezési szándékát az elsők közt, ha nem elsőként nyújtotta be az Emberi Erőforrások Minisztériumába.

A nyertes logót készítő Baán Zoltán megtiszteltetésnek tartja, hogy Szombathely az ő munkáját választotta. Elmondta: a logó tervezése számára sokkal inkább érzelmi kérdés volt, mint technikai. A logó központi eleme a tánc, reprezentálva ezzel a dinamizmust, a lendületet, azt az egyetemes nyelvet, amit a város kiemelten magáénak tudhat. – A színes ecsetvonások adják vissza a négy ütemet, amitől az egész város szerethető lesz – tette hozzá Baán Zoltán.

Kapcsolódó Cikkek