EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Fidesz: hazudik az MSZP a letelepedési kötvényprogramról

A Fidesz szerint az MSZP hazudik a letelepedési kötvényprogramról.

A nagyobbik kormánypárt szerdán délután az MTI-hez eljuttatott közleményében a szocialista Harangozó Tamás szavaira reagált, aki azt mondta: az Orbán-kormány arra készül, hogy 2018-as választási győzelme esetén azonnal újraindítja a letelepedési kötvény-programot. Egyúttal közölte: az MSZP 2018-as választási győzelme esetén, a Botka-kormány első intézkedései között lesz a letelepedési kötvényről szóló törvény eltörlése, s az ezzel foglalkozó cégek nyilvános elszámoltatása és egy 75 százalékos különadó kivetése, amivel visszavennék ezen cégek nyereségének döntő többségét.


A Fidesz közleményében kiemelte: a letelepedési kötvényprogramra nem lett volna szükség, ha “az MSZP nem adósította volna el az országot”. A kormány döntött, és Orbán Viktor miniszterelnök kedden a parlamentben is elmondta, hogy nincs már szükség ezekre a kötvényekre, mert az ország finanszírozási helyzete öt év alatt sokat javult. “A többi már az MSZP hazugsága” – emelte ki közleményében a kormánypárt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap – közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel kedden.

  • A népesség több mint harmada diplomás

    A népesség több mint harmada diplomás

    A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma – írja keddi számában a Világgazdaság.