2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Belföld

Fidesz: mártírt csinál a baloldal egy visszaeső bűnözőből

A Fidesz szerint mártírt csinál a baloldal az adócsalással gyanúsított Czeglédy Csabából.

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, Czeglédy Csaba ügyvéd, baloldali szombathelyi városi képviselő a gyanú szerint egy bűnszervezet irányítójaként 3,3 milliárd forintos adócsalást követhetett el egy diákszövetkezetet felhasználva. Az iskolaszövetkezet tevékenységével kapcsolatos közterheket ugyanis nem vallották be, így 1,7 milliárd forintnyi áfát és 1,6 milliárd forintnyi személyi jövedelemadót nem fizettek be.


Ez eddig az egyik legaljasabb szocialista korrupciós ügy, mindennél gátlástalanabb, mivel több ezer diákot használtak ki és vették el a pénzüket – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt képviselője.

Hozzátette, felmerülhet annak is a gyanúja, hogy a diákok munkakeresését politikai célokra, az MSZP-s kampánygépezet működtetésére használták fel, mivel Czeglédy Csaba több szocialista kampány stratégiai irányítója volt korábban.

Felháborító, hogy az MSZP és a DK politikusai védelmükbe veszik Czeglédy Csabát, a visszaeső bűnözőt, akit a 2000-es évek elején már elítéltek egyszer adócsalás miatt – fogalmazott Ágh Péter.

Kapcsolódó Cikkek

 • Már igényelhető a kibővített csok

  Már igényelhető a kibővített csok

  Július 1-jétől igényelhető a kormány hétpontos családvédelmi akciótervéből négy pont, köztük a kibővített családi otthonteremtési kedvezmény is, amelynek már a falusi változata is elérhető a lakosság számára.

 • 500 ezer magyar horgászik

  500 ezer magyar horgászik

  Alig öt év alatt szinte megduplázódott a hazai vizeken legálisan pecázó horgászok száma, csaknem félmillióan rendelkeznek állami horgászjeggyel.

 • Helyet a diákoknak!

  Helyet a diákoknak!

  A vidékről érkező diákok körülbelül 6-8 százalékának lenne szüksége kollégiumi elhelyezésre, ám a Réti úti épület már nagyon rossz állapotban volt.