EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Extra

Fogyatékkal él a szépségkirálynő-jelölt

A Magyarország Szépe verseny szépségkirálynő-jelöltje, Kővágó Dóra fogyatékossággal látta meg a napvilágot: nem fejlődtek ki a térdizmai és -szalagjai. Dórát azonban ez a hiányossága sem tántoríthatta el szenvedélyétől, a tánctól és attól, hogy most vasárnap ő legyen esélyes a hazánk legszebb lánya címre. 

Meglepő fejlődési rendellenességéről vallott a Lokálnak a Sarka Kata nevével fémjelzett Magyarország Szépe verseny egyik királynőjelöltje, Kővágó Dóra. A kozmetikai magánvállalkozást működtető 24 éves hölgy édesanyjánál a 35. héten indult meg a szülés, ami végül komplikációmentesen lezajlott, azonban az orvosok csak ezután vették észre, hogy Dóra térdei nem fejlődtek ki rendesen. 


– Nem fejlődtek ki a térdkalácsaim, ezen belül is a térdizmaim és -szalagjaim. Sajnos erre nincs végleges megoldás, mivel ezeket a testrészeket nem lehet mesterségen pótolni, csupán gyógytornával tudom erősíteni a lábaimat. Születésemkor hónapokig gipszben volt a lábam, mivel ez segített abban, hogy meg tudjak tanulni járni. Kívülről szerencsére nem látszik túl sok minden, de a mindennapokban komoly odafigyelést igényel ez a fejlődési rendellenességem. Sokkal könnyebben kiugorhat vagy elszakadhat valami a lábamban. Eddig szerencsére sérülés nélkül megúsztam, bár sok mindenről le kellett mondanom: a lábaimat nagyon terhelő sportokról, illetve az intenzívebb táncformákról is, hiszen ott eleve nagy a sérülésveszély. A hastáncban azonban megtaláltam önmagamat, és nyolc évig versenyszerűen űztem is – mesélte Dóra, aki a sárvári felkészítőtábor Miss Talent versenyén harmadik helyezést érte el szexi produkciójával.

Dóra, aki királynőként a hála fogalmának fontosságára szeretné felhívni a figyelmet, gőzerővel készül a vasárnapi versenyre, amelyet a Duna Televízió élőben közvetít.


– A versenyig a csípőm környékéről még két-három kilót szeretnék fogyni. Ezt abszolút tarthatónak érzem, hiszen reggelente kardiózom, illetve egy speciális étrendet talált ki számomra Bara Csaba, az egyik zsűritagunk – mondta Dóra. 

Kapcsolódó Cikkek