EUR: 337,10 Ft
CHF: 315,34 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Zalaegerszeg

Fókuszban az óvodák

A nyár a felújítások, építkezések, fejlesztések optimális időszaka, különös tekintettel az önkormányzat által fenntartott és működtetett óvodákra és bölcsődékre.

Kisebb ütemezési csúszással, de június 29-től megkezdődik a Napsugár bölcsőde felújítása, amely a nyár végéig eltart. Az elmúlt hetekben pedig már a Radnóti úti székhelyóvodában, valamint a Napsugár úti tagóvodában is a város és az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány együttműködésében alakítottak ki sportpályát a kicsik legnagyobb örömére. Mindemellett a Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 70 millió forintos uniós forrásból megújul a Vizslapark-közeli Belvárosi I. számú Óvoda, a Mikes Kelemen tagóvoda, ahová a szeptemberi kezdésre 104 gyerkőcöt várnak az innovatív, megszépült környezetbe. Az ovi 1962-ben épült, majd 1972-ben bővített épületének szerkezete és a benne lévő funkciók mára elavultak, korszerűsítést igényelnek, akárcsak a komplett villamoshálózat, ami teljes vezetékcserére szorul. A belső átalakítás és bővítés keretében két épületrész között közlekedőt alakítanak ki, illetve a konyha is átalakul. Készül a 12 négyzetméteres vezetői iroda, a korábbi helyére pedig egyéni foglalkoztató/fejlesztő kerül. A régebbi, magas tetős részben a tornaszoba akadálymentes elérhetőségét is biztosítja a projekt, sőt a tetőszerkezet födémére hőszigetelés is kerül. A két épületszárnyban külön központi fűtést alakítanak ki, külön hőtermelővel. A projekt keretében kicserélik a nyílászárókat, a régi épületrész kiszolgáló helyiségeiben a meglévő padló- és falburkolatot, majd tisztító festést is végeznek. A felújításból nem maradhat ki a villamoshálózat korszerűsítése, valamint a cserépfedés és a bádogos szerkezet, az épülettel együtt.


Zalaegerszeg saját forrásból, mintegy 9,5 millió forint értékben finanszírozta a szennyvíz- és csapadékvíz-elvezetés rekonstrukcióját, illetve az ahhoz kapcsolódó egyéb munkákat.

Fejlődnek, szépülnek az intézmények
fotó: Inhof András

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.