2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Fordulat! Hamis a lúgos orvost igazoló levél

Újabb fordulat történt Renner Erika ügyében, akit 2013 márciusában a saját lakásán egy sisakos férfi erős lúggal öntött le a nemi szervén. A gyanú szerint a szörnyűséget B. Krisztián követte el, aki korábban egy budapesti kórház igazgatója volt.

A lúgos orvos néven elhíresült férfi ügyvédje májusban csatolt egy levelet a büntetőügyben eljáró bíróság felé, amiben a levélben a levél írója azt állította, hogy 2016-ban az egyik híradásban egy a sértett nőt kísérő személyben felismerte azt a férfit, aki őt korábban – még mielőtt bevonult a büntetés-végrehajtási intézetbe – meg akarta bízni az ügy tárgyát képező súlyos bűncselekmény elkövetésével – olvasható az ügyészség ismertetése.


A levélben írtak kapcsán az abban érintett férfi tett feljelentést, amely feljelentés büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntettére utal.

A feljelentésben megjelölt levél íróját a Fővárosi Főügyészség beazonosította és egyúttal megállapította, hogy a feljelentés tárgyát képező levél valótlan tartalmú – írja közleményében az ügyészség.

Mint arról beszámoltunk a férfit a bíróság első fokon 4 év börtönre ítélte.

Június 6-án a Kúria a perbeszédek és az utolsó szó elhangzása után későbbre halasztotta a határozat kihirdetését.

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

  • Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon

    Folyamatosan csökken a munkanélküliség Magyarországon

    Az utóbbi hónapokban foglalkoztatáspolitikai szempontból folytatódott a kedvező tendencia, hiszen hónapról-hónapra egy-egy tized százalékponttal csökkent a munkanélküliségi ráta – jelentette ki a Pénzügyminisztérium (PM) foglalkoztatáspolitikáért és vállalati kapcsolatokért felelős államtitkára kedden Békéscsabán.

  • Gyilkos nők – szörnyetegek vagy legendák?

    Gyilkos nők – szörnyetegek vagy legendák?

    Rettenetes gyilkosságok elkövetésére nem csak férfiak képesek. A magyar kriminalisztika történetében is található jó néhány olyan asszony, aki kíméletlen kegyetlenséggel végzett mindenkivel, aki az útjába került. Sorozatunk ezeket a nők által elkövetett rémtetteket mutatja be.