EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Sport

Storck marad a szövetségi kapitány

Csányi Sándor az MLSZ elnöke az M4 Sporton jelentette be, hogy továbbra is Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya és sportigazgatója is.

Riga, 2016. október 9.
Bernd Storck szövetségi kapitány a magyar labdarúgó-válogatott edzése előtt tartott sajtótájékoztatón a rigai Skonto Stadionban 2016. október 9-én. A magyar válogatott október 10-én világbajnoki selejtezőt játszik Lettország ellen Rigában.
MTI Fotó: Kollányi Péter

 

Megszületett a döntés, amit szinte az egész ország, de a focit szerető része mindenképpen várt: eldőlt, hogy továbbra is Bernd Storck marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

– Az elnökség úgy döntött, ad egy második esélyt Storcknak – jelentette ki az M4 Sportnak adott exkluzív interjúban Csányi Sándor MLSZ-elnök, aki megjegyezte, a német szakember az andorrai vereséget követően felajánlotta lemondását, de ő akkor azt kérte a trénertől, ezt kifelé ne kommunikálja. Ezáltal pedig adjon szabad kezet az elnökségnek, hogy az a lemondás felajánlása nélkül dönthessen.

Látszólag nehezen született meg a döntés az MLSZ részéről. A hét elején még arról lehetett hallani, hogy kedden, vagy csütörtökön derül ki, hogy mi lesz Storck sorsa. Végül a későbbi, vagyis a csütörtöki időpontban ült össze az MLSZ elnöksége, hogy meghallgassa a szövetségi kapitány beszámolóját. Mint Csányi fogalmazott azonban nemcsak az andorrai meccs volt terítéken. Egészen csütörtök reggelig úgy tűnt délutánig megszülethet a döntés. Délután azonban az MLSZ azt közölte, hogy csak valamikor 18 és 20 óra között a közmédia csatornáján fogják bejelenteni a hírt. Végül nem sokkal 21 óra előtt történt ez meg.

Mint ismert: múlt hét pénteken a magyar válogatott nehezen magyarázható, 1-0-ás vereséget szenvedett a leginkább amatőr focistákból álló andorrai csapattól. Sokan már ekkor Storck fejét követelték, a csapatkapitány Dzsudzsák Balász pedig sírva nyilatkozott a meccs után. Végül a német szakember mégis maradhatott a posztján. Csányi Sándor szerint a mérkőzés nem tükrözi a magyar foci valódi helyzetét és reméli, hogy a 2020-a Európa-bajnokságon ismét ott lehet a csapat.

Storckot 2015. július 20-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a nemzeti együttes előbb kijutott a tavaly nyári Európa-bajnokságra, majd azon a nyolcaddöntőben búcsúzott. További szerepvállalása azt követően vált kérdésessé, hogy csapata múlt pénteken 1-0-s vereséget szenvedett Andorrában, így a jelenlegi világbajnoki selejtezősorozatban hat forduló alatt mindössze hét pontot gyűjtött.

Egyébként éppen egy éve és egy napja győzte le az EB-n a magyar csapat az osztrákokat. Az eredmény hatására spontán örömünnep alakult ki Budapesten és az egész országban is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Ünnepeltek az érdi röplabdázók

  Fennállása tizedik születésnapját ünnepli idén a Delta Röplabda Sportegyesület Érd. A szeptember 17-én alapított klub hétfőn tartott jubileumi eseményt a Vörösmarty gimnázium új sportcsarnokában.

 • Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Amerikába viszik kezelésre Schumit

  Hosszú idő után friss hír jelent meg Michael Schumacherről. A Forma–1-es pilóta 2013-ban szenvedett súlyos síbalesetet, és kórházi kezelése óta a Genfi-tó partján lévő otthonában ápolják, de hamarosan Amerikába költöztetik.

 • A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A stadionba zárták a dühös szurkolókat

  A brazil rendőrök húsz percre a stadionba zárták a feldühödött Santos-szurkolók egy részét, miután a csapat meglepetésre kiesett a labdarúgó Libertadores Kupa negyeddöntőjében.