EUR: 335,71 Ft
CHF: 312,60 Ft
2020. január 21., kedd
Ágnes

Extra

George Clooney egymilliárdért felhagy az alkohollal

George Clooney a napokban rekordösszegért adott túl tequliát gyártó cégén, a Casamigoson. A cég négy éve volt a színész és társai tulajdonában, most egymilliárd dollárért váltak meg tőle.
Az egekig repült a Cosamigos értéke, mikor George Clooney és társai kezébe került négy évvel ezelőtt. A céget a héten egymillió dollárért adták el a londoni székhelyű Diageonak, amely egyebek között a Johnnie Walker, a Smirnoff és a Guinness márkák tulajdonosa. A New York Times és a Guardian szerint első körben 700 millió dollár készpénzt fizet a Casamigosért, majd tíz év alatt további 300 millió dollárt fog még kifizetni, amennyiben a befektetése megtérülni látszik.

– Ha négy évvel ezelőtt valaki azt kérdezi tőlünk, hogy lesz-e valaha egy egymilliárd dollárt érő cégünk, nem hiszem, hogy igennel feleltünk volna – mondta a színész.


Clooney 2013-ban alapította a tequilacéget barátjával, Rande Gerberrel – aki egyébként Cindy Crawford férje –, valamint Mike Meldman üzletemberrel. Clooney és Crawford régi barátok, így kerültek a családdal üzleti kapcsolatba is. A színész és Gerber egyébként többször is szerepelt a Casamigos reklámjaiban, az egyik kisfilmben ráadásul Cindy rájuk nyit, miközben a két férfi egy franciaágyban egymás mellett alszik.
Az alapítók továbbra is fontos szerepet fognak játszani a márka népszerűsítésében, és némi beleszólásuk is lesz annak jövőjébe.

– Nem megyünk sehova, továbbra is részese lesz a Casamigos a mindennapoknak. Legalábbis a mainak biztosan, egy vagy két felessel – tette hozzá a Clooney nevetve, amikor arról kérdezték, teljesen elengedik-e a cég kezét. A színész a héten minden bizonnyal már sokadjára ünnepelte meg ikrei születését is, saját tequilájukkal, most pedig a sikeres eladásra is koccintottak. Az eladási procedúra egyébként várhatóan az év második felében zárul.


George Clooney /Fotó: Profimedia

Kapcsolódó Cikkek