EUR: 324,06 Ft
CHF: 290,53 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Egyéb XI.kerület

Gokartozást kaptak apák napjára

Ingyenes gokartozással és finomságokkal megrakott bőségtállal kényeztette az apukákat és a családokat a Fiatal Családosok Klubja (Ficsak) apák napján.

A szervezet alapítója, Király Nóra elmondta, fontosnak tartják, hogy minden év júniusának harmadik vasárnapján az édesapákról is megemlékezzenek.


– Nagyon sok szó esik év közben az édesanyákról, és sokszor elfeledkezünk arról, hogy végül is az édesapa a család feje, az édesapa a család összetartó ereje – fejtette ki. A Ficsak alapítója, Újbuda alpolgármestere hozzátette, civil szervezetük célja minél több embernek megmutatni, hogy családban élni a legjobb dolog a világon.

A gokartozáson részt vett Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár is, aki elmondta, 2018 a családok éve lesz Magyarországon.


– A kabinet mindent megtesz, hogy ezt az édesapák is érezhessék, akik egyik kezükben az élet hajójának kormánykerekét, a másikban pedig azt a pajzsot tartják, amely mögé a család bebújhat. Beneda Attila a teljes foglalkoztatottság elérése szempontjából fontosnak nevezte, hogy a korábbi 12 százalék helyett már csak 4 százalékos a munkanélküliségi arány a férfiak körében.

Révész Máriusz kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos az egyik legnagyobb eredménynek nevezte, hogy a 2010 előtt folyamatosan csökkenő házasságkötések száma 40 százalékkal növekedett a kormányváltás óta.

– Mi, fiúk egy kicsit talán gyávák vagyunk gyermeket vállalni, mi halogatjuk ezt a dolgot, a feleségeink, barátnőink már benne lennének – fogalmazott Révész Máriusz, és azt kívánta: az apák napja irányítsa rá a figyelmet arra, hogy apának lenni jó, és nem szabad lemondani a gyermeknevelés élményéről.

Király Nóra a gokartozás végén megjegyezte, jó volt látni, ahogy a komoly, felnőtt férfiakból előbújt az egykori játékos fiú, és csillogó szemmel, lendületes versenyszellemmel rótták a köröket a pályán, majd lóerőkkel és hasonló fiús témákkal kapcsolatos beszélgetésekbe merültek.

Kapcsolódó Cikkek