EUR: 325,02 Ft
CHF: 295,05 Ft
2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Ózd

Gombafesztivál hozott anyagból

A Digitális Erőműből érkező Erőműi Erősek csapata többfogásos menüvel rukkolt ki, a rimaszombati Gömöri Ördögök gombás-csülkös pacallal kápráztatta el a zsűrit, míg Mihalóczki Csemetekertje klasszikus gombapörköltet tett az asztalra. Ez lett a főzőverseny nyerteseinek végső sorrendje Kissikátorban a 14. Falunap és Gombafesztivál elnevezésű rendezvényen.

A sors gonosz játékot űz az Ózd térségében található 300 lelkes kis faluval, mert az évek során hiába módosították többször a gombafesztivál időpontját, sosem tudtak beletalálni a gombadömpingbe. Márpedig a Bükk erdeivel körülvett község híres gombatermő hely, már ha esik az eső. Sajnos erre az évre a szárazság a jellemző, ezért a mátranováki felvásárlótól szerezték be a főzéshez kiosztott 80 kiló tinóra (vargánya) gombát. A kánikulában 13 csapat mutatta be főzőtudományát, de volt kézművesutca, és a hely sajátosságaihoz illő, barkómotívumokkal ellátott dísztárgyakat is lehetett vásárolni.


Fotó: Lokál
 Riz Gábor országgyűlési képviselő gratulál Bojtos Zoltán csapatkapitánynak a győzelemhez

Jelezve a 2018-as választások fontosságát, megjelent a rendezvényen Thürmer Gyula, a Munkáspárt elnöke is, hiszen elvtársai is (főző)versenybe szálltak Ózd térségének leglátogatottabb eseményén. A helyi és környékbeli fellépők után a Karthago együttes koncertje zárta a programok sorát, a zenekarral mintegy 3500 tagú kórus énekelte az „elefántdübörgést”.

Fotó: Lokál
 A gombáé volt a főszerep

Fotó: Lokál
 Készül a klasszikus vargányapörkölt

Fotó: Lokál
 Csülök, pacal, gomba – jó párosítás

Fotó: Lokál
 Bográcsban az igazi

Fotó: Lokál
 Gombaünnepi öltözetben

Fotó: Lokál
 Thürmer Gyula megszemlélte a munkáspárti (gomba)kavarást

Kapcsolódó Cikkek

  • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    A Vodafone felvásárolja a UPC-t

    Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

  • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

    Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.