2019. július 20., szombat
Illés

Egyéb Veszprém

Gulyás visszatért első sikereinek helyszínére

A múlt héten ismét megrendezték az immáron 39 éves múltra visszatekintő Báthory-kézilabdakupát, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Március 15. utcai sportcsarnok adott otthont.

Az általános iskolás fiúk számára kiírt Báthory-kupára az idén négy csapat adta le nevezését. A házigazda Báthory iskola mellett Nemesvámosról, Tapolcáról és a vajdasági Bezdan városából érkeztek együttesek. A tornát egész pályán, körmérkőzéses rendszerben vívták a csapatok.


Lehet, hogy a jövő sztárjait láthattuk a pályán (fotó: Domján Attila)

Az esemény kedd délelőtti megnyitóján Némedi Lajos köszöntötte a sportolókat. – Elnézve a felsorakozó négy csapatot, a közelgő kölni négyes döntő jutott eszembe. Kívánom nektek, hogy legyen közöttetek olyan sikeres sportember, akinek lépéseit pár év múlva majd a legmagasabb szinten kísérhetjük figyelemmel – fogalmazott Veszprém város alpolgármestere, aki sportszerű küzdelmet kért a fiataloktól.

Annak idején Gulyás Péter is részt vett a Báthory-kupán (fotó: Domján Attila)

A torna nyitómérkőzésének kezdődobását Gulyás Péter, a Telekom Veszprém kézilabdázója végezte el. A szezon végén visszavonuló legendás veszprémi szélső egykoron maga is megfordult a Báthory-kupán.

– Talán 1993-ban szerepelhettem itt először. Akkoriban igen komoly sportértéke volt ennek a viadalnak, sokat tanultunk a kézilabdázásról amellett, hogy beleszerettünk a sportágba – tette hozzá Gulyás.

Kapcsolódó Cikkek

 • A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  A Vodafone felvásárolja a UPC-t

  Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

 • Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor: Ezzel a fejlesztéssel kerületünk betegellátása is javul

  Pintér Gábor, a Fidesz–KDNP XV. kerületi frakcióvezetője, kerületünk polgármesterjelöltje és Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere adta át a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben azt az két digitális diagnosztikai eszközt, illetve a hozzájuk tartozó informatikai fejlesztést, amely az Egészséges Budapest Programból nyújtott 280 millió forintos támogatásnak köszönhetően valósult meg.

 • A kenyér teremtői

  A kenyér teremtői

  Az 1987-ben újjáalakult Sóshalmi Olvasókör minden évben megemlékezik a régi magyar hagyományokról, így például nyáron az aratási szokásokról is.