2020. január 21., kedd
Ágnes

Belföld Szekszárd

Gyakorlaton az Ady rendészeti hallgatói

Harmincöt órás összefüggő katasztrófavédelmi szakmai gyakorlatukat teljesítették a szekszárdi Ady Endre Szakképző Iskola rendészeti hallgatói a napokban.

A képzés során a tanulók betekintést nyertek a katasztrófavédelmi szervezet felépítésébe, feladatrendszerébe, hatósági tevékenységébe, valamint tájékoztatást kaptak a védelmi igazgatás rendszeréről és működéséről. A gyakorlati oktatás keretében megismerkedtek a szívó- és nyomóoldali tűzoltó szakfelszerelésekkel és egyéni védőeszközökkel, továbbá szerelési ismeretekkel is gazdagodtak. A képzés írásbeli vizsgával zárult.


A katasztrófavédelmi szervezet felépítésével, feladatrendszerével ismerkedtek meg a diákok
Fotó: Katasztrófavédelem

Kapcsolódó Cikkek

 • Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

  Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

  Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

 • Brutális baleset az M5-ösön

  Brutális baleset az M5-ösön

  Ismét teljes szélességében járható az M5-ös autópálya Szeged közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

 • Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  A budapestieknek hasznos megállapodásokat köt a kormány Karácsony Gergely főpolgármesterrel – jelentette be Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a hétvégén.