EUR: 325,36 Ft
CHF: 295,19 Ft
2019. július 22., hétfő
Magdolna

Belföld

Gyász! Elhunyt a legendás magyar műsorvezető

Szomorú hírt osztott meg közösségi oldalán az Ablak című műsor egykori műsorvezetőjének felesége.

64 évesen elhunyt Nagy György, amit felesége osztott meg a tévés profiloldalán.


A többek között Ablak, Főtér és A Reggel műsorvezetője 1971. szeptember 3-ától a Magyar Televízió munkatársa volt. 1971 és 1983 között képvágó volt, s ezidő alatt elvégezte Czabarka György és Molnár Miklós segédoperatőr-tanfolyamát. Rendező-asszisztensként dolgozott, tagja volt a Viktória rockegyüttesnek, ahol orgonált.

Videoklipek, komoly- és könnyűzenei koncertek rendezésén is munkálkodott, vetélkedőkhöz írt kérdéseket és filmvágóként is közreműködött. Rendezett és közreműködött reklámfilmekben, írásai pedig az Élet és Irodalom és a Képes 7 lapokban jelentek meg. 1983-ban az ELTE Bölcsészettudományi Karán végzett történelem-népművelés szakon. A Magyar Televízió Ifjúsági Osztályának szerkesztő-riportere lett. Készített dokumentumfilmeket, stúdióbeszélgetéseket, riportműsorokat. 1986 óta kommentátora az állami ünnepségeknek. Részt vett 1992-ben II. János Pál pápa magyarországi látogatásának televíziós közvetítéseiben, valamint közreműködött választási műsorokban is. 1988-tól 2006-ig volt látható HOL-MI címmel hétvégi ifjúsági programajánló műsora.


1994-ben lett az Ablak című műsor szerkesztő-riportere, 13 éven pedig a Forma-1 magyar nagydíj televíziós közvetítésében működött közre riporterként. 2002-ben a Főtér című műsor szerkesztőség vezetője lett. 2005 és 2006 között hétköznap délutánonként talkshow-t vezetett a Nagy Vita címmel lányával, Székely-Nagy Katalinnal.

2007-ben volt 50 éves a Magyar Televízió. 75 részes műsort készített Szabadság tér 17 címmel. A 2010 januárban indult Hogy volt?! című válogatás műsor felelős szerkesztője, a Magyarország története című 46 részes műsornak pedig forgatókönyvíró-műsorvezetője volt. Köztévé címmel 50 részes sorozatot készített Aczél Endrével, Ez az Ő napja címmel pedig 1848-as portrésorozatot készített Ráday Mihállyal. Rocklexikon címmel készült 12 részes portrésorozata rock-előadókról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    Hatalmas siker a családvédelmi akcióterv

    A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása a legnépszerűbb a családvédelmi akcióterv júliusi elsején életbe lépett elemei között. A babaváró támogatást háromezren igényelték eddig, közülük 1300 pár már meg is kapta a tízmillió forintot.

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.