2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb XV.kerület

Gyerekfocistáink sikere Szlovákiában

A kerületben lévő Dalnoki Labdarúgó Akadémia korosztályos csapata, a 2008-ban született gyerekek csapata a Szlovákia északi részén fekvő Bardejov városában vendégszerepelt.

A csapat bizonyította, nem véletlenül tartják a Dalnokit az ország legjobb utánpótlás-nevelő klubjának, hiszen a 16 csapatos CFT Talent Cupon végül aranyérmet szerzett.


A kicsik a csoportküzdelmeket hiba nélkül, 100 százalékos teljesítménnyel teljesítették. A felsőházban aztán a csoportok legjobbjai játszottak egymás ellen, aminek köszönhetően kialakult az első öt helyezett sorrendje. Itt már a torna legerősebb egyesületei ellen játszhatott a Dalnoki, és a csapat rendkívül magabiztosan, minden meccset megnyerve lett kupagyőztes. Az aranyérem mellett a torna legjobb kapusa is XV. kerületi lett, Szabó Noel személyében. Ráadásul a sok meccs közben arra is maradt idő, hogy a játékosok megünnepeljék Tóth Zoli 9. születésnapját.

A gyerekek tökéletes teljesítménnyel nyerték meg a tornát (fotó:dalnokiakademia.hu)

– Ennek a korosztálynak ez volt az első nemzetközi tornája, de ez a gyerekeken egy pillanatig sem érződött – mondta Temesvári Zoltán, a csapat vezetőedzője. – Végig rendkívül fegyelmezetten és profin álltak hozzá a tornához, és mellette nem maradt el a rengeteg nevetés sem, az egész hétvégén a jókedv, jó hangulat volt a jellemző a srácokra. Remek közösséget alkotnak, biztos vagyok benne, hogy örök emlék marad számukra ez a három nap. A mutatott játékkal nagyon elégedett voltam, technikailag egyértelműen kiemelkedtünk a mezőnyből. Külön öröm, hogy az agresszívabb, helyenként sportszerűtlenül és durván játszó csapatok ellen is megőriztük hidegvérünket, és durvaság és reklamálás helyett gólokkal és szép megoldásokkal válaszoltunk.
Az edző hozzátette, a gyerekek intelligens, profi és magasan képzett csapat képét mutatták az egész tornán, amiért gratuláció jár nekik. – Nagyon büszke vagyok rájuk – mondta Temesvári Zoltán.


Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.