EUR: 309,93 Ft
CHF: 285,61 Ft
2017. június 24., szombat
Iván

Külföld

Gyerekkel végzett egy pokolgép

Pokolgép robbant szerdán egy, a kormány támogató milíciavezér háza előtt a kelet-afganisztáni Paktika tartományban; a detonációban hat gyermek és egy nő életét vesztette – közölte a helyi rendőrség.

Kora reggel összecsapások törtek ki szélsőséges tálib harcosok, illetve egy kormányhű milícia tagjai között. Az összetűzés után a milícia vezetője egy olyan motorkerékpárral tért haza, amelyet a tálibok hagytak hátra maguk után. A jármű azonban – mint később kiderült – robbanószerekkel volt megpakolva, és röviddel a parancsnok hazaérkezése után felrobbant.

A robbanás a milíciavezér házában élő hat gyermekkel és egy nővel végzett. Hat ember – köztük a parancsnok – megsebesült – közölte a rendőrség.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackerek támadták meg a brit parlamentet

  Hackertámadás érte szombaton a brit parlamentet, kiberbűnözők a törvényhozás email rendszeréhez akartak hozzáférni – jelentették politikusok és tisztségviselők.

 • Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  Két év kevés lesz a Brexit lezárására

  A Századvég kutatója szerint nem lesz elég a Brexit lezárására a még fennmaradó 21 hónap, egy újabb, átmeneti időszak alatt rendezhetik a felek az összes részletszabályt.

 • Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Ötezer civil vesztette életét a jemeni konfliktusban

  Csaknem ötezer, 4971 polgári személy vesztette életét, és 8533 civil sebesült meg azóta, hogy 2015 márciusában, a külföldi beavatkozást követően fokozódtak a harcok Jemenben, ahol közel három éve pusztít a polgárháború – közölte pénteken Ravina Shamdasani, az ENSZ Emberi Jogi Főbiztosságának (OHCHR) szóvivője a hivatal saját számításaira hivatkozva.

 • Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s

  Felminősítette Görögországot a Moody’s Investors Service, a kiigazítási program második felülvizsgálatának befejeződésével, valamint a javuló költségvetési helyzettel és a gazdasági stabilizációra utaló jelekkel indokolva a döntést.