2018. december 13., csütörtök
Luca, Otília

Egyéb

Gyermekotthonos kicsiknek okozott meglepetést a Szerencsejáték Zrt.!

A Szerencsejáték Zrt. gyermeknap alkalmából idén is összefogott az Őrangyalok Ligájával, hogy egy újabb álomnapot valósítson meg. A program keretében 100 hátrányos helyzetű gyermek nézhette meg A szépség és a szörnyeteg című rajzfilmklasszikus élő szereplős feldolgozását egy különleges mozivetítés keretében.

Számos országban az 50-es évek óta május utolsó vasárnapján ünneplik a nemzetközi gyermeknapot, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekek jogaira, sajátos világára. Sok szülő ilyenkor igyekszik a szokásosnál is többet adni gyermekének, legyen az egy kis ajándék, egy finom fagyi vagy egy vidám közös program. De nem minden gyermek olyan szerencsés, hogy gondtalanul ünnepelhessen.


Megtelt a moziterem, a kicsik alig várták hogy kezdődjön a film (Fotó: Máté Krisztián)

Hazánkban közel negyedmillió kiskorú él hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű családban, közülük hétezren átmenetileg vagy tartósan gyermekotthonban. Ezek a gyerekek nemcsak az alapvető ellátást nélkülözik, de olyan élményekben is ritkán van részük, amelyek kiutat mutathatnának a mindennapi problémákból.

A srácok imádták a kényelmes székeket (Fotó: Máté Krisztián)

A Szerencsejáték Zrt. jóvoltából május 25-én négy intézmény (a Pilisi, a Burattino, a Fóti és a Szilágyi Erzsébet Gyermekotthon) kis lakói élvezhették válogatott finomságok társaságában A szépség és a szörnyeteg című mese filmes adaptációját a Cinema City Aréna mozi tágas VIP-termeiben.


Mindenkinek jutott nasi (Fotó: Máté Krisztián)

– Igyekszünk mindig olyan programot szervezni a gyerekeknek, amely a szórakoztatáson túl új tapasztalatokat is nyújthat számukra. Sajnos sok család nem teheti meg, hogy gyereknap alkalmából megajándékozza a kicsiket – mi felelősségünknek érezzük, hogy ők se maradjanak ki ezekből az élményekből – mondta Fodor Boglárka, az Őrangyalok Ligája elnevezésű kezdeményezést életre hívó Jövő Uniója Alapítvány operatív vezetője.

(Fotó: Máté Krisztián)

Tordy Zsuzsa, a Szerencsejáték Zrt. sajtófőnöke elárulta, hogy nagyon büszkék a kezdeményezésre.

– Hisszük, hogy vannak ügyek, amelyeket nem bízhatunk csak a szerencsére. Büszkék vagyunk arra, hogy immár harmadik éve működünk együtt az Őrangyalok Ligájával, és örülünk, hogy ismét részesei lehettünk egy csoportos program, egy közös álom megvalósításának.

Senki sem maradt éhes (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.