EUR: 325,47 Ft
CHF: 294,04 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Veszprém

Gyermekvédelmi nap a Városházán

Gyermekvédelmi konferenciát szervezett múlt szerdán a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény a veszprémi Városháza Kossuth Termében.

A veszprémi szakembereknek szervezett szakmaközi gyermekvédelmi nap célja az volt, hogy körüljárják a családokat és gyermekeket a mindennapokban fenyegető problémákat és veszélyhelyzeteket. Az előadások során helyi szakemberek beszéltek többek között a családi működés és a pszichoszomatikus betegségek összefüggéseiről, valamint a serdülőkor problémáiról.


Sok a szorongó gyerek Horváthné Kecskés Diána tapasztalatai szerint (fotó: Domján Attila)

– Védőnői szempontból kiemelt fontosságú a várandósság és a csecsemőkor végigkísérése, hiszen kevés szakember lát bele a családok életébe. A serdülő- és a kamaszkor szintén kritikus időszak, mert a fiataloknak olyankor nehéz megküzdeniük a világ változásaival. Sok a szorongó, depresszív gyermek. Nagyon sok olyan bántalmazásról tudunk, amit a fiatalok maguk ellen követnek el – mondta Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény vezetője, megjegyezve, hogy a városban megközelítőleg 1000 fővel vannak kapcsolatban.

Porga Gyula polgármester megnyitó beszédében úgy fogalmazott: fontos, hogy mindenki biztonságban legyen a városban. A komoly problémákkal küzdő családokat úgy kell segíteniük, hogy baj esetén tudjanak hová fordulni.

A párbeszéd fontosságát hangsúlyozta Porga Gyula (fotó: Domján Attila)

– Ebben csak akkor lehetünk sikeresek, ha van párbeszéd, és a veszprémi intézmények nemcsak a saját munkájukra figyelve végzik a dolgukat, hanem a gyermekekkel és családokkal foglalkozó intézmény együtt tud működni az egészségügyi, szociális és oktatási intézményekkel is – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.