EUR: 312,47 Ft
CHF: 271,04 Ft
2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Külföld

Gyilkolt a terroristák autóba rejtett pokolgépe

Tejszállító autóba rejtett robbanószerkezetet hozott működésbe egy öngyilkos merénylő Szomália fővárosában. A robbantásnak legalább tizenhat halottja van – adta hírül kedden a mogadishui rendőrség.

A detonáció megsebesített további legalább 17 embert, akik közül többnek válságos az állapota, ezért a rendőrség közlése szerint félő, hogy a halottak száma emelkedni fog. Az áldozatok többsége civil. Bár a merénylő biztonsági emberek tanácskozását vette célba, a megbeszélés egy zsúfolt piac mellett zajlott.


A merénylet elkövetőjeként az al-Shabaab nevű terrorszervezet jelentkezett szinte azonnal a robbantást követően.

Múlt héten szerda este ugyanennek a szervezetnek az emberei túszokat ejtettek ugyancsak Mogadishuban egy étteremben, és a rendőrségnek csak másnap hajnalra sikerült véget vetnie a drámának, amelyben 31 ember vesztette életét, és mintegy 40 sebesült meg. A halálos áldozatok többségét a támadók közvetlen közelről lőtték agyon, köztük öt kislányt is.

Az al-Shabaab a washingtoni Stratégiai Tanulmányok Afrika Központjának adatai szerint tavaly több mint 4200 embert ölt meg, többet mint bármely más terrorszervezet a kontinensen.

Kapcsolódó Cikkek

  • Mogyoróallergiások figyelem! Itt a megoldás

    Mogyoróallergiások figyelem! Itt a megoldás

    Sikerült megelőzni a mogyoróallergiás reakciókat egy nagy létszámú kutatás során, amelyben a beteg gyerekek napi egy mogyoróliszt-kapszulát szedtek fél éven át, hogy kialakuljon bennük a tolerancia.

  • Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    Felújítják és bővítik a dunakeszi szakrendelőt

    Soha nem volt ilyen nagy és összehangolt egészségügyi fejlesztés Budapesten és térségében, ennek részeként újul meg a dunakeszi szakrendelő kétmilliárd forintból – mondta el az intézményben tartott szerdai sajtótájékoztatón az emberi erőforrások minisztere.