EUR: 323,46 Ft
CHF: 291,36 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Életmód

Gyümölcsös fröccsforradalom

A klasszikus fröccsök némi kreativitással kellemesen ízesíthetők. Összegyűjtöttük az idei nyár slágereit, amelyeknek az alapja mindig nagyfröccs, vagyis 2 dl bor és 1 dl szóda. A kisfröccs egyébként 1 dl bor, 1 dl szóda, a hosszúlépés 1 dl bor, 2 dl szóda, a házmester 3 dl bor, 2 dl szóda, a viceházmester pedig 2 dl bor, 3 dl szódavíz.

Profimedia, PhotoCuisine RF

Bogyós – Szórjuk meg málnával és fekete szederrel a testesebb vörösborból készült nagyfröccsöt, amelybe néhány csepp málnaszörpöt is tölthetünk.


Citromos – A száraz fehérborból készült nagyfröccsöt ízesítsük 2 cl ginnel, és csavarjunk bele citromot.

Dinnyés – Sárgadinnyével, mentával ízesítsük a fűszeres fehérborból készült nagyfröccsöt.

Gránátalmás – A száraz borból készült nagyfröccsöt pakoljuk tele gránátalmával. Ha összetörjük a gyümölcsöt, jobban kijön az íze.

Rózsás, levendulás – A rozéból készült nagyfröccsöt igazán pikánssá tehetjük, ha levendulát és rózsaszirmot szórunk bele.

Uborkás, majorannás – A másnap megmentője lehet a kovászos uborka levével hígított, enyhén majorannás, kifejezetten száraz borból készült nagyfröccs.

Eperfagyis – A rozéfröccsbe öntsünk málnaszörpöt, és fejeljük meg egy gombóc eperfagyival.

Kapcsolódó Cikkek

  • Aggasztóan későn szembesülnek a betegséggel

    Aggasztóan későn szembesülnek a betegséggel

    Tavaly 16-an haltak meg AIDS-ben, kétszer annyian mint egy évvel korábban 2 , pedig a korai stádiumban kiszűrt fertőzés hatékonyan kezelhető a hazánkban térítésmentesen biztosított, modern gyógyszeres terápiáknak köszönhetően – hívják fel a figyelmet infektológus szakemberek az AIDS-betegségben elhunytak világnapja alkalmából.

  • Az elhízás a szülők felelőssége is!

    Az elhízás a szülők felelőssége is!

    Az elhízottak aránya Európában a felnőtt lakosság körében Magyarországon a legmagasabb. A gyermekek tekintetében sem jó a helyzet, hiszen 3 éves kor felett az életkorral párhuzamosan nő a túlsúlyosak, elhízottak  száma.