EUR: 352,58 Ft
CHF: 330,81 Ft
2020. július 02., csütörtök
Ottó

Sport

Gyurta élete legjobb idejét ígéri a vb-re

Hazai pályán, az új Duna Arénában készül a nagy visszatérésre Gyurta Dániel. Az olimpiai és világbajnok úszónak nem jött ki a lépés Rióban, a budapesti vb-n szeretné feledtetni a 2016-os kisiklást.

S hogy mekkora teher a magyar szurkolók előtt úszni? Nos, Daninak már van némi tapasztalata e téren, hiszen a 2010-es budapesti és a 2012-es debreceni Európa-bajnokságon szerzett aranyérmével is megmutatta, nem nyomja az esélyesség terhe.


– Ez csak akkor lenne teher, ha annak is érezném – árulta el a vb-re napi két edzéssel készülő mellúszó. – Nyilván kellemes borzongás fut végig rajtam, amikor az aréna lelátóira képzelem a sok ezer drukkert, de ez csak még nagyobb erőt ad. Életem legjobb idejével szeretném jelezni, hogy csak kisiklás, a sport egyik természetes velejárója volt a 2016-os gyengélkedés.

Gyurta egyébként egy kissé babonás – például mindig jobb oldalról áll fel a rajtkőre –, és máig nem nézett utána, hogy pontosan melyik napon kell úsznia.


– Nagyjából persze tudom, mikor jön el az én időm, de a pontos részletekkel inkább mesterem, Nagy József van tisztában. Nekem már csak úszni kell. A lehető leggyorsabban.

A nagy visszatérésre készülő olimpiai bajnok szerint a világ egyik legjobb uszodája épült fel a vb-re, s ugyan versenyzőtársai nem próbálhatták még ki a Duna Arénát, máris az az egyöntetű vélemény, hogy csodálatos a létesítmény és pompás házigazda lesz a magyar főváros.

– Lelkiekben is fel kell készülni a versenyre, hiszen ez legalább annyira fontos, mint a tökéletes erőnlét, a precízen kivitelezett technika. Szóval minden idegszálammal igyekszem ráhangolódni a versenyre. Elvégre már nincs sok idő a rajtig.

Audival száguldanak a vb-n

A Porsche Hungaria 86 Audival és 52 Volkswagen kisbusszal segíti a vb lebonyolítását, valamint sofőrszolgáltatást is biztosít. Szántó Éva, a Bp2017 Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte: a Porsche Hungaria, illetve az Audi az elsők között jelentkezett, hogy szívesen támogatná az eddigi legnagyobb magyarországi sporteseményt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Négy párharcot kell nyerni a főtáblához

    Négy párharcot kell nyerni a főtáblához

    Túlzás lenne azt állítani, hogy rendszeres szereplői lennének a magyar klubok a Bajnokok Ligája vagy az Európa Liga legjobbjait tömörítő főtáblának, azaz a BL legjobb 32 és az EL legjobb 48 csapatának. Az utóbbi években a fehérvári és a ferencvárosi labdarúgók is bizonyították, ez nem elérhetetlen cél.

  • Csak ezüst jutott Hangáéknak

    Csak ezüst jutott Hangáéknak

    A Hanga Ádámmal felálló Barcelona 69-67-re kikapott a magyar kosárlabdázó korábbi csapatától, a  Baskoniától a spanyol bajnoki döntőben.