EUR: 323,21 Ft
CHF: 290,10 Ft
2019. június 20., csütörtök
Rafael

Sport

Ha elindul a vonat…

Most éppen megérkezett, mármint a vonat. Mégpedig a Keleti pályaudvarra az a mozdony, melyet a 2017 FINA Világbajnokság tiszteletére vízkék színűre festettek. Mellesleg ez a mozdony húzza majd azt a szerelvényt Balatonfüredre, amelyen a világbajnokságra jegyet váltó szurkolók fél áron utazhatnak majd.

A Vízkék mozdony befutott a Keletibe ( Fotó: Sáfár Tibor)

A megállapodást a Keleti pályaudvar csarnokában Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, Csépka András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója és Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatja jelentette be. Mint kiderült, a MÁV nemcsak a szurkolókat, hanem a vb szervezésében aktívan részt vevő 3500 önkéntes munkáját is igyekszik segíteni, hiszen nekik öt alkalommal ingyen biztosítja az utazást lakhelyük, Budapest, illetve Balatonfüred között.
 Azon dolgozunk, hogy a hazai világbajnokságon való szurkolás mindenki számára elérhető legyen, és a kedvező jegyárak mellett így már az utazás sem terheli meg a családok pénztárcáját  mondta Szántó Éva, a Bp2017 Kft. ügyvezető igazgatja. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátette, immár hagyomány, hogy neves személyiségek, a jeles évfordulók vagy épp az Aranycsapat tiszteletére feldíszített mozdonyokat állítanak forgalomba, a mostani, vízkék mozdony pedig immár mindennap országszerte hirdeti majd a legnagyobb hazai sporteseményt.


A mozdony előtt jelentették be a megállapodást (Fotó: Sáfár Tibor)

Kapcsolódó Cikkek

 • Kásásék jutalomjátékra készülnek

  Kásásék jutalomjátékra készülnek

  Újrajátsszák a sydney-i olimpia magyar–orosz férfi vízilabdadöntőjét. Természetesen ott lesz az augusztus végi All Star fesztiválon a háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás is.

 • Európa csúcsán a Ferencváros

  Európa csúcsán a Ferencváros

  Bő hat év alatt szinte a nulláról sikerült felépíteni a Ferencváros férfi vízilabdacsapatát, amely a klub 120 éves történetének első csapatsportbeli Bajnokok Ligája trófeáját nyerte meg.

 • Elszúrta a BL-sorsolást az UEFA

  Elszúrta a BL-sorsolást az UEFA

  Mégsem idegenben kezd a labdarúgó Bajnokok Ligájában a Ferencváros. A sorsolás után még ez volt a helyzet, ám az UEFA az Origónak írt válaszlevelében elismerte, hogy hibázott, és a megismételt procedúra eredményeképpen a Fradi az Üllői úton játszik először.

 • Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  Sportfogadás miatt kapott pénzbüntetést Paul Scholes

  A sportfogadási szabályok megsértéséért 8000 fontos (2,9 millió forint) pénzbüntetésre ítélte az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) Paul Scholest, a Manchester United korábbi középpályását, aki elismerte vétkességét.