2018. február 22., csütörtök
Gerzson

Belföld

Hagyományos dísz a modern lakásban

A műfaj kedvelői tudják: a szőnyeg több évezredes találmány, de a modern lakásnak is nélkülözhetetlen része. Még csak formai megújulásra sincs szükség, akár a klasszikus perzsa is tökéletes kiegészítője lehet egy mai belső térnek. És ha már szőnyeg, akkor a legmegfelelőbb helyről: a Krisztina körút 11. alatt működő Kabiri Szőnyegházból!

Fontos küldetést vállalt magára 1995-ös nyitásakor a Buda szívében működő Kabiri Szőnyegház: nem csupán értékesíteni kívánta a Kelet kézzel csomózott, illetve géppel szőtt csodáit, hanem a „szőnyegtartás” és -gondozás egész kultúráját szerette volna meghonosítani. Az alapító tulajdonos, Jamal Abdul Naser szerint ugyan mindezt nem kellett a semmiből kezdeni, hiszen a magyarok a török kor óta ismerik és szeretik a szőnyeget, ám az értékesítésnek és a gondoskodásnak az a formája, amelyet a szőnyegház nyújt, ismeretlen volt itthon: az itt dolgozó szakemberek szívesen beszélgetnek a vevővel, hogy felmérjék a személyes igényeket, tanácsot adnak a legjobb döntéshez, az ajánlatot mindig személyre szabják. Az üzlet az értékesítés mellett foglalkozik cserével, vétellel, tisztítással, javítással, sőt különleges szőnyegek restaurálásával is.


(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A vevőink értékelik, hogy személyesen figyelmet fordítunk rájuk – mondta a Lokálnak Jamal Abdul Naser. – Ennek köszönhető, hogy bár a webáruházunk értékesítése folyamatosan nő, hozzánk továbbra is személyesen szeretnek eljönni az érdeklődők. Tudják, hogy a szőnyeget kiválasztás előtt tapintani, érezni kell, és a jó vételnek valóban feltétele, hogy előtte tanácskozzunk az eladóval.

A munkatársak szakértelmének és az üzlet széles körű kínálatának köszönhetően gyakran kérik fel a Kabiri Szőnyegházat különleges terek berendezésére. Az ő szőnyegeik láthatók például az Andrássy úti Il Bacio de Stile luxusáruházban és a diósgyőri várban.


– A szőnyeg tradíciója élő hagyomány – magyarázta a tulajdonos. – Nálunk is kaphatók modernebb mintázatú szőnyegek, kelimek, kiegészítők, de a klasszikus perzsa is tökéletesen illeszkedik egy modern formákkal berendezett térbe, ezt irodákban, vállalati környezetben elhelyezett termékeink példázzák.

Érdemes tehát a Kabiri Szőnyegházat felkeresni új lakás, új iroda vagy irodaház berendezése előtt. A www.kabiriszonyeghaz.hu oldalon minden fontos információ fellelhető, de – ahogy a tulajdonos hangsúlyozza – mindig jobb személyesen érdeklődni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Befuccsolt az aláírásgyűjtés metróügyben

  Befuccsolt az aláírásgyűjtés metróügyben

  Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mivel szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését – jelentették be az ezt kezdeményező pártok képviselői.

 • Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

  Vona lefagyott, amikor megszólalt a müezzin

  Az iszlámra kacsingató, korábban Allahot is dicsőítő Vona Gábor alaposan elcsodálkozott, amikor a Jobbik keddi sajtótájékoztatóján váratlanul felcsendült a muszlimok imára hívó éneke, a müezzin.

 • Szótárral segítik a migránsokat Sorosék

  Szótárral segítik a migránsokat Sorosék

  Szószedetet kínál migránsoknak a Soros-hálózat tagjaként működő Nyílt Tudás Alapítvány Németország. A szótár számos betegséget, szociális körülményt felsorol, amelyek segíthetnek egy menekültügyi eljárás sikeres lebonyolításában, vagy megtévesztésében, viszont munkakeresési, nyelvtanulási lehetőségekről érdeklődő kifejezést egyet sem tartalmaz.