EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 22., szombat
Magdolna

Belföld

Hagyományos dísz a modern lakásban

A műfaj kedvelői tudják: a szőnyeg több évezredes találmány, de a modern lakásnak is nélkülözhetetlen része. Még csak formai megújulásra sincs szükség, akár a klasszikus perzsa is tökéletes kiegészítője lehet egy mai belső térnek. És ha már szőnyeg, akkor a legmegfelelőbb helyről: a Krisztina körút 11. alatt működő Kabiri Szőnyegházból!

Fontos küldetést vállalt magára 1995-ös nyitásakor a Buda szívében működő Kabiri Szőnyegház: nem csupán értékesíteni kívánta a Kelet kézzel csomózott, illetve géppel szőtt csodáit, hanem a „szőnyegtartás” és -gondozás egész kultúráját szerette volna meghonosítani. Az alapító tulajdonos, Jamal Abdul Naser szerint ugyan mindezt nem kellett a semmiből kezdeni, hiszen a magyarok a török kor óta ismerik és szeretik a szőnyeget, ám az értékesítésnek és a gondoskodásnak az a formája, amelyet a szőnyegház nyújt, ismeretlen volt itthon: az itt dolgozó szakemberek szívesen beszélgetnek a vevővel, hogy felmérjék a személyes igényeket, tanácsot adnak a legjobb döntéshez, az ajánlatot mindig személyre szabják. Az üzlet az értékesítés mellett foglalkozik cserével, vétellel, tisztítással, javítással, sőt különleges szőnyegek restaurálásával is.

(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A vevőink értékelik, hogy személyesen figyelmet fordítunk rájuk – mondta a Lokálnak Jamal Abdul Naser. – Ennek köszönhető, hogy bár a webáruházunk értékesítése folyamatosan nő, hozzánk továbbra is személyesen szeretnek eljönni az érdeklődők. Tudják, hogy a szőnyeget kiválasztás előtt tapintani, érezni kell, és a jó vételnek valóban feltétele, hogy előtte tanácskozzunk az eladóval.

A munkatársak szakértelmének és az üzlet széles körű kínálatának köszönhetően gyakran kérik fel a Kabiri Szőnyegházat különleges terek berendezésére. Az ő szőnyegeik láthatók például az Andrássy úti Il Bacio de Stile luxusáruházban és a diósgyőri várban.

– A szőnyeg tradíciója élő hagyomány – magyarázta a tulajdonos. – Nálunk is kaphatók modernebb mintázatú szőnyegek, kelimek, kiegészítők, de a klasszikus perzsa is tökéletesen illeszkedik egy modern formákkal berendezett térbe, ezt irodákban, vállalati környezetben elhelyezett termékeink példázzák.

Érdemes tehát a Kabiri Szőnyegházat felkeresni új lakás, új iroda vagy irodaház berendezése előtt. A www.kabiriszonyeghaz.hu oldalon minden fontos információ fellelhető, de – ahogy a tulajdonos hangsúlyozza – mindig jobb személyesen érdeklődni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Több mint félmilliárd nemzetiségi táboroknak és civileknek

  Idén 360 millió forintos támogatást kapnak nemzetiségi gyermektáborok, egy pályázat pedig összesen több mint 180 milliót juttat civil szervezeteknek – mondta Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

 • A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek lehetőséget adnak a munkára

  A nyugdíjas-szövetkezetek megteremtik a lehetőségét annak, hogy nyugdíjba vonulásuk után is dolgozni tudjanak azok, akik még kedvet és energiát éreznek ehhez – mondta a stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  Campus Fesztivál: Több mint száz program a második napon

  A Campus Fesztivál második napján, pénteken több mint száz program várja az érdeklődőket a debreceni Nagyerdőbe: mások mellett a The Prodigy, a Kowalsky meg a Vega, Rúzsa Magdi, a Brains és a Kiscsillag is koncertezik – jelezte a fesztivál sajtófőnöke pénteken az MTI-nek.

 • Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Családbarát minősítési programot indít a kormány

  Az élet minden területére kiterjedő családbarát minősítési programot indít a kormány jövőre – közölte pénteken Tusnádfürdőn Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) államtitkára.