EUR: 303,15 Ft
CHF: 266,48 Ft
2017. augusztus 22., kedd
Menyhért, Mirjam

Belföld

Hagyományos dísz a modern lakásban

A műfaj kedvelői tudják: a szőnyeg több évezredes találmány, de a modern lakásnak is nélkülözhetetlen része. Még csak formai megújulásra sincs szükség, akár a klasszikus perzsa is tökéletes kiegészítője lehet egy mai belső térnek. És ha már szőnyeg, akkor a legmegfelelőbb helyről: a Krisztina körút 11. alatt működő Kabiri Szőnyegházból!

Fontos küldetést vállalt magára 1995-ös nyitásakor a Buda szívében működő Kabiri Szőnyegház: nem csupán értékesíteni kívánta a Kelet kézzel csomózott, illetve géppel szőtt csodáit, hanem a „szőnyegtartás” és -gondozás egész kultúráját szerette volna meghonosítani. Az alapító tulajdonos, Jamal Abdul Naser szerint ugyan mindezt nem kellett a semmiből kezdeni, hiszen a magyarok a török kor óta ismerik és szeretik a szőnyeget, ám az értékesítésnek és a gondoskodásnak az a formája, amelyet a szőnyegház nyújt, ismeretlen volt itthon: az itt dolgozó szakemberek szívesen beszélgetnek a vevővel, hogy felmérjék a személyes igényeket, tanácsot adnak a legjobb döntéshez, az ajánlatot mindig személyre szabják. Az üzlet az értékesítés mellett foglalkozik cserével, vétellel, tisztítással, javítással, sőt különleges szőnyegek restaurálásával is.

(Fotó: Keresztesi Balázs)

– A vevőink értékelik, hogy személyesen figyelmet fordítunk rájuk – mondta a Lokálnak Jamal Abdul Naser. – Ennek köszönhető, hogy bár a webáruházunk értékesítése folyamatosan nő, hozzánk továbbra is személyesen szeretnek eljönni az érdeklődők. Tudják, hogy a szőnyeget kiválasztás előtt tapintani, érezni kell, és a jó vételnek valóban feltétele, hogy előtte tanácskozzunk az eladóval.

A munkatársak szakértelmének és az üzlet széles körű kínálatának köszönhetően gyakran kérik fel a Kabiri Szőnyegházat különleges terek berendezésére. Az ő szőnyegeik láthatók például az Andrássy úti Il Bacio de Stile luxusáruházban és a diósgyőri várban.

– A szőnyeg tradíciója élő hagyomány – magyarázta a tulajdonos. – Nálunk is kaphatók modernebb mintázatú szőnyegek, kelimek, kiegészítők, de a klasszikus perzsa is tökéletesen illeszkedik egy modern formákkal berendezett térbe, ezt irodákban, vállalati környezetben elhelyezett termékeink példázzák.

Érdemes tehát a Kabiri Szőnyegházat felkeresni új lakás, új iroda vagy irodaház berendezése előtt. A www.kabiriszonyeghaz.hu oldalon minden fontos információ fellelhető, de – ahogy a tulajdonos hangsúlyozza – mindig jobb személyesen érdeklődni.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadlábra került a kigyúrt mercis

  Szabadlábra került a kigyúrt mercis

  Házi őrizetbe helyezte a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) a két ember halálával végződött Dózsa György úti baleset gyanúsítottját hétfőn – tájékoztatta a Lokált Dr.

 • Jobbikos üzenet Simicska plakátjain

  Jobbikos üzenet Simicska plakátjain

  Hiába szajkózza Simicska Lajos cége, hogy egy magánszemély rendelte meg a legújabb, az európai bérunió mézesmadzagját lóbáló plakátkampányt a Mahirnél, a plakátokon visszaköszön a Jobbik „Egyenlő munkáért egyenlő bért” kampányának üzenete, színvilága, tipográfiája.

 • Összezsugorodik a bántalmazott és elhanyagolt kutyák agya

  Összezsugorodik a bántalmazott és elhanyagolt kutyák agya

  Amerikai tudósok szerint nem csak lelkileg, de biológiailag is károsodnak a bántalmazott kutyák. Megállapították, hogy az elhanyagolt illetve lelkileg megterhelt állatok agya zsugorodásnak indul, mivel az érintett négylábúaknál megjelenik a krónikus unalom állapota.