EUR: 324,15 Ft
CHF: 290,12 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Sopron

Hajek Zsuzsi és a tánc világa

Idén is sikeres évet zár az Attraktív Táncstúdió. Vezetője, Hajek Zsuzsi igazi világsztároktól tanult az évek során és mindene a tánc.


– Nagy öröm számomra, hogy idén is sikeres évet zártunk a tánciskolával. Külön büszke vagyok arra és kiemelném, hogy három évvel ezelőtt négy fővel kezdtem el óvodás korú gyerekekkel foglalkozni, 2016 szeptemberétől pedig már a második csoportot sikerült maximális létszámmal működtetnem – kezdte értékelőjét Hajek Zsuzsanna. A tánctanár hozzátette, ha a szülőkön múlik, lett volna harmadik ovis csoport, de Zsuzsinak egész egyszerűen nem maradt rá energiája és kapacitása.


Számos világvárosban tanulta a táncot
Fotó: Egresits Tamás

– Szakmai szempontból ugyancsak nagy sikernek könyvelem el, hogy ezt a korosztály is sikerült megszólítani és 4–6 éves korban elkezdhettük a tánc alapjait sok gimnasztikával, stretchinggel. Ezekkel a mozgásformákkal az izomzatukat, immunrendszerüket hatékonyan erősíthetjük.

 

A tánciskola kitalálójától megtudtuk, hogy kisebb csoportokban szeret dolgozni, és igazi családi közösség alakult ki nála. – Azt gondolom, a mozgás mellett fontos és jó dolog a csapat tagjának lenni. A fiatalok személyiségének fejlődésében nagy szerepet játszik a tánc és a közösség.
Hajek Zsuzanna évek óta folyamatosan fejleszti és képezi magát. – Idén egy gerinctréning-tanfolyamot végeztem el. Ezzel a tudással is szeretném még specifikusabban végezni a munkámat, javítani a testtartást, elkerülni például a lehetséges gerincferdülés kialakulását. Sajnos az iskolás korú gyermekek rengeteget ülnek nap mint nap, és ez a testüknek nem tesz jót – mondta Zsuzsi.
A soproni táncos karrierje során a legprofibb szakemberektől tanult, többek között a világhírű Step Up című film koreográfusától és olyan világsztárok táncosaival is összehozta az élet, mint például Beyoncé vagy Justin Timberlake. Évről évre ellátogat világvárosokba, hogy nagyobb tudást szerezzen. Hajek Zsuzsi tavaly novemberben részt vett egy egynapos továbbképzésen Rómában, a Bounce Dance Factoryban. – Sok jót hallottam róluk és nem csalódtam. Shadi Salem óráin voltam jelen, contamporary fusion stílusban tartott előadást. Meglepő volt, ahogyan a kortárs tánc technikáját ötvözte a street dance válfajaival. Én is a street dance világából tanítok stílusokat, mint például a girly popot, a jazz funkot, illetve a hiphopnak a csajosabb változatát.


Zsuzsi táncstúdiójába egyre több ovis jár
Fotó: Egresits Tamás

Most gőzerővel zajlanak a próbák a hagyományos, nagy évzáró gálára, amelynek június 18-án a GYIK Rendezvényház ad otthont. – A legfontosabb számomra, hogy a tanítványaim boldogok legyenek a zene és a mozgás által. Teremtődjön meg bennük a harmónia és kikapcsolódhassanak egy baráti közösségben a sok tanulás, munka mellett.

A legnagyobb sztároktól tanult
Hajek Zsuzsi dolgozott már együtt Beyoncé és Justin Timberlake táncosaival is.

 

12. Attraktív Táncgála
Június 18-án tartják a hagyományos Attraktív Táncstúdió évzáró gálát a GYIK-ban.

Kapcsolódó Cikkek