EUR: 325,62 Ft
CHF: 294,14 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Belföld

Hajókirándulás egy sör áráért

Egyre népszerűbbek a budapestiek körében a BKV hajójáratai, a turisták is imádják. Hétköznap bérlettel, hétvégén egy korsó sör áráért kirándulhatunk a fővárosban. A Lokál a hét BKV-hajó egyikén, a Hungárián járt.

A fedélzetre lépve mosolyogva fogadott minket dr. Tolnay László hajóskapitány, s kedélyesen beinvitált a hajó tetején lévő kormányállásba.


– A Hungária közforgalmi hajónak épült, kimondottan erre a célra, amire most is használja a vállalat. Speciálisan elég rövid és fordulékony, illetve elég nagy motorteljesítménnyel rendelkezik, hogy ezeket a rettentő bonyolult manővereket, amelyeket napjában  70-szer vagy akár 100-szor el kell végezzen a személyzet, optimálisan meg lehessen valósítani – magyarázza a Lokálnak, miközben kifutunk a kikötőből.

A BKV két hajójáratot tart fenn: a D11-es a Nemzeti Színháztól indul Újpest irányába, míg a D12-es a Nemzeti Színháztól a Római fürdőig közlekedik.

Ahogy szeljük a hullámokat és kezdenek kirajzolódni a hidak előttünk, már értjük, miért ez a legjobb közlekedési mód Budapesten.

– Az utasok imádják a hajójáratot, sokan használják városnézésre, a nyári szezonban a többségük külföldi, jól tájékozottak és napi bérlettel „felszereltek”. Sokan le sem akarnak szállni a végállomáson, több kört akarnak menni. Akár órákon át élvezik a kilátást – magyarázza a kapitány. A hajókon érvényes BKV-bérlettel bárki utazhat, hétvégén pedig 750 forintba kerül egy út.

A hajójáratokat nem csupán kirándulásra, akár munkába járásra is használhatják a budapestiek, akik így a dugók helyett a csodálatos panorámát élvezhetik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Lelőttek a győri rendőrök egy férfit, mert karddal támadt rájuk

    Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt rendelt el nyomozást a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség annak a férfinak az ügyében, aki egy bozótvágó késsel rátámadt a jogszerűen intézkedő rendőrökre vasárnap – közölte a Központi nyomozó Főügyészség vezetője az MTI-vel kedden.

  • A népesség több mint harmada diplomás

    A népesség több mint harmada diplomás

    A diplomások aránya 34 százalékra nőtt Magyarországon, ezzel teljesítettük az Európa 2020 stratégiai program keretében tett vállalásunkat. Ugyanakkor a felsőoktatásban tanulók száma 22 százalékkal esett vissza az évtized elejéhez képest, és erre csak részben magyarázat a demográfiai helyzet és a külföldön tanulók egyre nagyobb száma – írja keddi számában a Világgazdaság.