2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Belföld

Hajós András bemászott egy hűtőszekrénybe – Videó!

Útjára indult a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács oktatófilmje, amely a vagyonvédelem, és a lakásbiztonság fontosságát hangsúlyozza.

A szpot főszereplője, zeneszerzője és szövegírója, Hajós András, aki egy elképzelt betörés jeleneteit közvetítve dzsinnként röpköd a filmben, és arra ösztökéli a nézőket, hogy gondolják át otthonuk biztonságát a nyár elején, tegyék meg a szükséges óvintézkedéseket, és ne kövessék el azokat a hibákat, amelyek gyakran betöréshez vezetnek.


Az internetes megjelenésre készült rendhagyó oktatófilmmel a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács nemcsak azt a gondolatot szeretné erősíteni a közvéleményben, hogy a betörés ellen lehetséges és szükséges védekezni, hanem a HázŐrző nevet viselő webes tudásbázist és oktatójátékot is terjeszteni szeretné.

A HázŐrző egy okostelefonos alkalmazás, amelynek segítségével mindenki felmérheti otthona biztonsági szintjét, és személyre szabott tanácsokat kaphat a védelmi szint növelésére. Az app része egy tudástár, amely a weben is elérhető (http://hazorzo.bunmegelozes.info/), ahol lényegretörő szövegek, galériák és videók segítenek elsajátítani a szükséges praktikákat.

A vagyonvédelmi kisokos tartalmazza mindazokat az alapelveket és eszközöket, amelyeket betartva és használva olyan szintre növelhetjük otthonunk biztonságát, hogy a betörők jó eséllyel elkerüljék azt. Az alkalmazás része egy kiterjesztett valóság játék, amely elsősorban az NBT vagyonvédelmi szórólapjával működik, és látványvilágával a legfiatalabbakat célozza, de a játékhoz szükséges marker az internetről is beszerezhető, megjeleníthető egy másik eszköz képernyőjén vagy kinyomtatható.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    Csűrfesztivál az erdélyi Mérában

    A magyar és romániai fellépők mellett izraeli, mexikói, lengyel, görög-török-brit és norvég előadók is színpadra lépnek az erdélyi Mérában augusztus első négy napján a Világzenei Csűrfesztiválon.