EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 15., szombat
Valér

Egyéb Nagykanizsa

Hála és tisztelet

A világháborúkban elesett hősökre emlékeztek a hétvégén Nagykanizsán is. Beszédében Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő azonban kitágította a hősök napja kereteit, hiszen, mint mondta, az évszázadok során töröktől, tatártól, a nemzetünkre törő idegenektől sokan vérükkel óvták meg a hazát, s nekik is hálával, tisztelettel tartozunk.

– Az ő emlékük és tiszteletük arra kötelez bennünket, hogy mi is ezt tegyük. Ha nem is a vérünkkel, de tudásunkkal, munkánkkal, elszántságunkkal mindenképpen – folytatta a gondolatot a politikus. – Mert ezt a földet nekünk is magyar földként kell továbbadnunk. Ez történelmi kötelességünk, és fiaink, unokáink jussa. Most ugyan nem fegyverrel jönnek ellenünk, hanem politikai és gazdasági támadásokkal: migránskvótával, az életünket befolyásoló diktátumokkal, fizetett civilekkel és fizetett nemzetárulókkal. Nem villannak ugyan torkolattüzek, nem robbannak repeszgránátok, de a harc ugyanúgy, mint oly sokszor a magyar évszázadok során, függetlenségünkről, szabadságunkról: Magyarország megmaradásáról szól.


Cseresnyés Péter: A harc most is függetlenségünkről, szabadságunkról, Magyarország megmaradásáról szól (Fotó: Gergely Szilárd)

A hősök napi megemlékezésen vitéz lovag Erdős László nyugállományú honvéd ezredes azt hangsúlyozta, az árulások, amelyek újra feltörnek ebben az országban, és ellenünk törnek az európai parlamentekben is, arra késztetnek bennünket, magyarokat, hogy ébredjünk fel, hiszen a határainkon itt van már az özön. Őseink pedig, tette hozzá, nem ezért áldozták életüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.