2019. szeptember 23., hétfő
Tekla, Líviusz

Egyéb Nagykanizsa

Hála és tisztelet

A világháborúkban elesett hősökre emlékeztek a hétvégén Nagykanizsán is. Beszédében Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő azonban kitágította a hősök napja kereteit, hiszen, mint mondta, az évszázadok során töröktől, tatártól, a nemzetünkre törő idegenektől sokan vérükkel óvták meg a hazát, s nekik is hálával, tisztelettel tartozunk.

– Az ő emlékük és tiszteletük arra kötelez bennünket, hogy mi is ezt tegyük. Ha nem is a vérünkkel, de tudásunkkal, munkánkkal, elszántságunkkal mindenképpen – folytatta a gondolatot a politikus. – Mert ezt a földet nekünk is magyar földként kell továbbadnunk. Ez történelmi kötelességünk, és fiaink, unokáink jussa. Most ugyan nem fegyverrel jönnek ellenünk, hanem politikai és gazdasági támadásokkal: migránskvótával, az életünket befolyásoló diktátumokkal, fizetett civilekkel és fizetett nemzetárulókkal. Nem villannak ugyan torkolattüzek, nem robbannak repeszgránátok, de a harc ugyanúgy, mint oly sokszor a magyar évszázadok során, függetlenségünkről, szabadságunkról: Magyarország megmaradásáról szól.


Cseresnyés Péter: A harc most is függetlenségünkről, szabadságunkról, Magyarország megmaradásáról szól (Fotó: Gergely Szilárd)

A hősök napi megemlékezésen vitéz lovag Erdős László nyugállományú honvéd ezredes azt hangsúlyozta, az árulások, amelyek újra feltörnek ebben az országban, és ellenünk törnek az európai parlamentekben is, arra késztetnek bennünket, magyarokat, hogy ébredjünk fel, hiszen a határainkon itt van már az özön. Őseink pedig, tette hozzá, nem ezért áldozták életüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.