EUR: 326,32 Ft
CHF: 294,56 Ft
2019. július 17., szerda
Endre, Elek

Egyéb Békéscsaba

Három város és hatszáz diák versenyzett

Idén már harmadik alkalommal rendezték meg a Közép-békési Nyári Játékokat, avagy a Három Város Sportfesztivált. Békés, Békéscsaba és Gyula közös vetélkedőjének 2017-ben Békés városa adott otthont.

A három város közelsége, sportmúltja, felkészült sportszakemberei, természeti és infrastrukturális adottságai mind kiváló lehetőséget nyújtanak ahhoz, hogy közös (sport)programokban gondolkodhassanak. A kezdeti elképzelés az volt, hogy minden esztendőben egy napot a három város diákjai közös sportolással töltenek. És amolyan „olimpiai jelleggel” egy helyszín (település) adna otthont a több sportágat felvonultató sporteseménynek. A következő esztendőben – értelemszerűen – egy másik város lenne a házigazda. Az első évben Békéscsaba kiváló házigazdának bizonyult, sorsolás útján 2016-ban Gyulán rendezték meg a Három Város Sportfesztivált, idén pedig Békés zárta a sort.


A szervezők fontosnak tartják, hogy a gyerekek ne csupán sportoljanak. Ezt az eseményt fel lehet használni arra is, hogy emléket állítsanak az egykori sportkiválóságoknak. Egy-egy versenyszámot ennek szellemében neves, már nem élő sportolók, sportemberek emlékének szenteltek. Például a kosárlabda dr. Hepp Ferenc, a kispályás labdarúgás Kocsis Lajos, az úszás pedig Széchy Tamás nevét viseli.

Három város és hatszáz diák versenyzett

Fotó: Szabó Judit

A békési rendezvényt május 31-én tartották, 8.45-től a belvárosban több helyszínen kezdődtek meg a sportos küzdelmek: egy elméleti vetélkedőn, kosárlabdában, kézilabdában, úszásban, atlétikában (vagyis kolbászváltóban, ahol valódi békési kolbász volt a váltóbot),  sárkányhajózásban, kispályás labdarúgásban, asztaliteniszben, sakkban, sor- és váltóversenyekben mérték össze tudásukat a csapatok a versenyközpontnak tekinthető városi sportcsarnokban és a grundon. Majd természetesen a legeredményesebb várost is kihirdették.


A diákok válogatott csapatokat alkotva vettek részt a különböző megmérettetéseken, összesen több mint hatszáz tanuló képviselte a három várost. Az eredményhirdetésen a díjakat a települések polgármesterei, Izsó Gábor, Szarvas Péter és Görgényi Ernő adták át. 2017-ben a legeredményesebben Békéscsaba zárta a napot.

Mivel ebben az évben a harmadik városnak is volt alkalma megrendezni a sportnapot, a szervezők várhatóan hamarosan összeülnek és megbeszélik a tapasztalatokat. Kálmán Tibor, Békés alpolgármestere azonban úgy véli, hogy nagyon pozitívak voltak minden esztendőben a visszajelzések, így jövőre is lesz folytatása a rendezvénynek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.