EUR: 329,94 Ft
CHF: 299,88 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Egyéb Salgótarján

Háromszázmillió a Mackóvár Központi Óvoda felújítására

Június közepétől lesznek elérhetők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretösszegének energetikai célú forrásai.  Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése múlt heti ülésén döntött arról, hogy benyújtja támogatási kérelmét a Mackóvár Központi Óvoda háromszázmilliós fejlesztésére.

Régóta várt energetikai fejlesztés kezdődhet meg idén a Mackóvár Központi Óvoda épületén

A képviselők támogatták Fekete Zsolt polgármester azon előterjesztését, amely arra tett javaslatot, hogy az elfogadott Integrált Területi Program megvalósítása érdekében nyújtsák be a Mackóvár Központi Óvoda energetikai fejlesztésére vonatkozó támogatási kérelmet.


A pályázati forrásból az óvoda épületének energetikai fejlesztése valósul meg, a meglévő fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelésével, illetve a nyílászárók cseréjével.

A projekt keretében az épület akadálymentesítése is megtörténik, a tetőn pedig napelemes rendszert építenek ki. Az ehhez szükséges forrás a TOP 6.5 prioritás éves fejlesztési keretösszegén belül Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata számára rendelkezésre áll.

A kivitelezés összköltsége háromszázmillió forint, amelyet a program teljes egészében biztosít a város számára.

Kapcsolódó Cikkek