2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Salgótarján

Háromszázmillió a Mackóvár Központi Óvoda felújítására

Június közepétől lesznek elérhetők a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretösszegének energetikai célú forrásai.  Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése múlt heti ülésén döntött arról, hogy benyújtja támogatási kérelmét a Mackóvár Központi Óvoda háromszázmilliós fejlesztésére.

Régóta várt energetikai fejlesztés kezdődhet meg idén a Mackóvár Központi Óvoda épületén

A képviselők támogatták Fekete Zsolt polgármester azon előterjesztését, amely arra tett javaslatot, hogy az elfogadott Integrált Területi Program megvalósítása érdekében nyújtsák be a Mackóvár Központi Óvoda energetikai fejlesztésére vonatkozó támogatási kérelmet.


A pályázati forrásból az óvoda épületének energetikai fejlesztése valósul meg, a meglévő fal- és födémszerkezetek utólagos hőszigetelésével, illetve a nyílászárók cseréjével.

A projekt keretében az épület akadálymentesítése is megtörténik, a tetőn pedig napelemes rendszert építenek ki. Az ehhez szükséges forrás a TOP 6.5 prioritás éves fejlesztési keretösszegén belül Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata számára rendelkezésre áll.

A kivitelezés összköltsége háromszázmillió forint, amelyet a program teljes egészében biztosít a város számára.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.