2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Zalaegerszeg

Háromszor is igen!

Sokan érdeklődve figyelték, hogy miért vonult fel annyi motorkerékpár
fotó: Inhof András

Míg anyáink fejét már 20 évesen bekötötték, addig a kétezres évek trendje a 25 év fölötti elköteleződést részesíti előnyben. Közel 49 ezer házasságot kötöttek 2016-ban, azaz húsz éve nem házasodtak annyian, mint tavaly. 2015-ben Zala megyében ezer lakosra négy házasság jutott, míg a válások száma nem nőtt drasztikusan, évente átlagosan 25 ezer pár lép ki a házasság kötelékéből.

Bukta Zoltán mentő-gépkocsivezető, aki nem mellesleg a Kéklámpás Ördögök Motoros Polgárőr Egyesület alelnöke, június 10-én negyedszer, míg Mozsár Eszter hírszerkesztő, műsorvezető immár harmadszor is a szívére hallgatott és rendhagyó motoros esküvők keretében igent mondtak egymásnak. Háromszor is egy héten belül! Az Egerszeg Fesztivál népes közönsége tanúja lehetett a fergeteges motoros show


Az Egerszeg Fesztivál egyik eseménye volt jegyespár köszöntése
Fotó: Kaszás Ildikó

indulásának, a látványos felvonulásnak, a parádés hangulatnak. Zoli és Eszti találkozása is rendhagyó volt. Tavaly május 28-án ismerkedtek meg egy motoros médiatúrán, amelynek az volt a célja, hogy a média munkatársai testközelből érezzék az autósok és vasimádók közlekedési morálját az utakon. Az első pillanatban tudták, érezték, hogy ez több egy hagyományos szerelemnél. Eszter szerint azonnal belső energiát, töltést érzett Zoli társaságában, olyan erősen, mint korábban még soha, lassan egy külön világot teremtettek együtt, sőt már az első pillanat olyan volt, mintha ezer éve ismernék egymást.

Nos, ha már a szerelmük különleges, legyen emlékezetes az esküvő is! – gondolta az ifjú pár. Először június 3-án a Kumovi horvát testvérklub motoros találkozóján esküdtek holtomiglan-holtodiglant, majd a zalaegerszegi házasságkötő terem következett.


A násznép előtt Eszter dallal köszöntötte leendő férjét
Fotó: Inhof András

Meghatotta kedvese éneke
Fotó: Inhof András

A násznép meglepetésére Eszter mikrofont ragadott és némi izgalommal öntötte dalba érzéseit Zoltánnak, akitől ezek után joggal várt volna a társaság egy reváns AC/DC-t. Überelve a bulit, a Gébárti tóra vonultak a motorok, ahol ízig-vérig velős gépbőgetés kíséretében harmadszor is igent mondtak, az egyesületi elnök áldásával. Sőt biztosra mentek! Elégették a múlt emlékeit és héliumos óriáslufival az égbe röptették fogadalmaikat, de nem hiányozhatott a motoros menyasszonyszöktetés sem, az ifjú férj pedig akarta, nem akarta, a hagyomány szerint kénytelen volt jóízűt kortyolni a vízzel töltött asszonyi csizmából.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.