EUR: 325,73 Ft
CHF: 295,86 Ft
2019. július 23., kedd
Lenke

Belföld

Harrach Péter: “A gyermekeink iránti felelősség megelőzi a szomszédaink irántit”

Európában sokan támogatják a bevándorlást, másoknak, így hazánknak is az önvédelem az elsődleges – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a hétfői Magyar Hírlapban megjelent interjúban.

Hozzátette: “Mi, kereszténydemokraták nem mondhatunk le az üldözöttek megsegítéséről, de az is tény, hogy véges energiánk miatt mindenkin nem tudunk segíteni. Ezért figyelembe kell vennünk a felelősségünk koncentrikus köreiről vallott tanítást, elsősorban a hozzánk közelállókon, velünk egy közösségbe tartozókon kell segítenünk. Ahogy például a gyermekeink iránti felelősség megelőzi a szomszédaink irántit.”


A magyar modell sok esetben érvényesül, de az ellentámadások is erősödnek Európában. Az igazunkat következetesen kell képviselni – hangsúlyozta a frakcióvezető.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a demográfiai helyzet az első számú nemzeti sorskérdés. “Ezen javítani akkor lehet, ha nem individuumban, hanem családi közösségekben gondolkodunk. A politikának egy lehetősége van, a családtámogatási rendszer működtetése.”

A családi csődvédelemmel kapcsolatban elmondta, “eljött az ideje, hogy a feltételek enyhítésével új lendületet adjunk neki”. A javaslatokat eljuttatták az Igazságügyi Minisztériumhoz, ahol dolgoznak az előterjesztésen.

Az ellenzék állapotáról az a véleménye, hogy míg a Fidesz-KDNP jól működő szövetség, addig a baloldalon az egység nem akar létrejönni. Ennek két oka van: a személyek és az eszmeiség. Pontosabban, mindkettő hiánya.

Kapcsolódó Cikkek