EUR: 324,87 Ft
CHF: 294,84 Ft
2019. július 19., péntek
Emília

Belföld

Harrach Péter: Soros Györgyék rombolnak

Harrach Péter szerint Soros György és köre semmibe veszi a választók többségének akaratát, és megpróbálja felülírni a demokratikus választás eredményét. A KDNP frakcióvezetője a Magyar Időknek adott interjúban leszögezte: hiába hirdettek polgári engedetlenségi mozgalmat a parlamenten kívüli ellenzéki csoportok; ahol erős társadalmi támogatottságuk van a demokratikusan megválasztott erőknek, ott nem lehet az utcáról kormányt buktatni.

A magukat civilnek nevező vagy pártosodó mozgalmak anarchiába hajló liberalizmusa nem talál Magyarországon komoly bázisra – tette hozzá. A politikus a lap pénteki számában arról is beszélt, az ellenzék hiába sulykolja, hogy a kormánypártok tagjai gazdagodnak, az emberek pedig szegényednek, ez nem igaz – az Eurostat felmérései is azt igazolják, hogy Magyarországon csökkent a szegénység.


Annak kapcsán, hogy több szervezet leszögezte: nem hajlandók végrehajtani a civiltörvény rendelkezéseit, és a polgári engedetlenség eszközéhez nyúlnak, Harrach Péter azt mondta, vannak olyan politikai és társadalmi szervezetek, amelyek antidemokratikus eszközökkel próbálják érvényesíteni a szándékaikat. Ezzel próbálkoznak külföldön és Magyarországon egyaránt. A háttérben pedig mindig ugyanaz a név tűnik fel: Soros György. Ő és a köre nyíltan semmibe veszi a választók többségének akaratát, és megpróbálják felülírni, megváltoztatni a demokratikus választás eredményét. Most is erre készülnek. Hozzátette: a botránykeltés folyamatos.

Harrach Péter szerint a baloldal válsága abból fakad, hogy a ténylegesen baloldali törekvéseket, a baloldali szociáldemokrata eszmeiséget felcserélte egy ultraliberális szemlélettel. A szétszabdaltsága is erre az identitászavarra vezethető vissza. A magukat civilnek nevező vagy pártosodó mozgalmak anarchiába hajló liberalizmusa pedig nem talál Magyarországon komoly bázisra – tette hozzá.


Az ősszel induló kampányról azt mondta: a Fidesz és a KDNP nem csupán a kormányzásban, de a kampányban is szövetséges, ezért az összehangolt és egységes lesz. “Megnevezzük az általunk képviselt értékeket, felsoroljuk eredményeinket, de kimondjuk az igazságot az ellenfelekről is” – fogalmazott. 2002 nagy tanulsága ugyanis, hogy nem elég a jó kormányzás eredményeire hivatkozni. “Biztos, hogy az ellenzék és a Soros-hálózat minden eszközt be fog vetni ellenünk, de nem félünk a küzdelemtől” – hangsúlyozta.

Közölte, az indulók számát illetően az arány nem változik, személycserék azonban lehetnek. Harrach Péter elmondta azt is, hogy húsz év egyéni képviselőség után átadja a körzetét Rétvári Bencének.

Kapcsolódó Cikkek