EUR: 323,56 Ft
CHF: 286,84 Ft
2018. december 16., vasárnap
Etelka, Aletta

Belföld

Hátrányos helyzetű gyerekek a sárkányhajókon

Önkéntesek segítségével, ragyogó napsütésben szelték a habokat a csapatok az N-Tone Event Sárkányhajó Fesztiválon idén, a Velencei–tavon található sukorói Evezőspályán. A több száz hátrányos helyzetű és fogyatékossággal élő gyermek és felnőtt csodálatos napot tölthetett el az igen színes program-kavalkád mellett.

A programokat Csollány Szilveszter bemelegítő tornagyakorlataival kezdték a résztvevők, majd elindult a „sétahajókázás”, vagyis mindenki kipróbálhatta a Sárkányhajókat.  A be- és kiszállást önkéntesek segítették, hiszen a legtöbb evezős fogyatékossággal éli a mindennapjait, többen közülük kerekesszékhez van kötve. Egy hajóban egyszerre húszan tartózkodnak, ebből kettő embernek az irányítás a feladata. Hátul helyezkedik el a kormányos, elől pedig egy dobos üti az evezési ütemet. Bár a közelgő vihar miatt egy ideig kérdéses volt, hogy a sétaevezés mellett megrendezik-e a versenyfutamot, végül a szervezők úgy döntöttek, hogy egy verseny belefér, így délután fél háromkor rajthoz is álltak a csapatok.


Aki úgy döntött, hogy nem áll rajthoz, arra számos izgalmas program várt: erős és ritka motorokra ülhettek fel, kabrió autókkal vitték őket körbe a terepen, de aki szerette volna a helyszínen kipróbálhatta az elektromos kisvasutat is. A színpadon pedig egymás után léptek színpadra a javarészt fogyatékossággal élők alkotta művészeti csoportok.

Dódity Gabriella önkormányzati képviselő (FIDESZ – KDNP) lapunknak elmondta: amikor csak tud, önkéntesként jelen van a rendezvényen, és örül, hogy ezúttal 60 kispesti gyermeknek is maradandó élményt tudtak szerezni, olyat, amelyre helyzetükből adódóan sajnos nem feltétlenül biztos, hogy lenne lehetőségük.


A program mottója: Meríts a szívedből! tökéletesen jellemezte ezt a napot, hiszen mindenki ott segített a másiknak, ahol tudott. A sok, boldog szempár pedig azt jelezte, igenis szükség van ezekre a napokra.

Kapcsolódó Cikkek