2019. augusztus 21., szerda
Sámuel, Hajna

Extra

Hátrányos helyzetű gyerekeken segít Magyarország Szépe

Koroknyai Virág lett hazánk legszebb lánya a Magyarország Szépe 2017 választáson. A 20 éves, ügyvédi irodában dolgozó lány idén decemberben képviselheti hazánkat a Miss World világversenyen, amelyet Kínában rendeznek meg. Virág nemcsak gyönyörű, de már évek óta komoly figyelmet fordít az elesett gyermekek megsegítésére. 

Valószínűleg a kettes lesz a szerencseszáma Koroknyai Virágnak, ugyanis a 20 éves egyetemista második alkalommal jelentkezett a Magyarország Szépe versenyre. 2015-ben még nem ért el helyezést, de idén az ő fejére került a korona, ezzel esélyt kapott arra, hogy olyan fényes karriert építsen magának, mint a tavalyi nyertes Gelencsér Tímea vagy Kulcsár Edina, aki a verseny óta sikeres műsorvezető lett. 


Viczián Viktória, Koroknyai Virág és Pető Laura

– Nagyon keményen dolgoztam azért, hogy megnyerjem a versenyt. Minden reggel korán keltem, hogy tökéletes hajjal és sminkkel tudjak részt venni a programokon, és szinte alig aludtam, mert minden feladatból a maximumot akartam kihozni – árulta el sikerének titkát Virág a Duna Televízió nagyszabású show-műsora után.  

Kevesen tudják azonban, hogy Virág nyolc évvel ezelőtt már megnyert egy igen rangos szépségversenyt, ugyanis az akkor 12 éves kislányt választották Európa legszebb gyermekének a Little Miss World elnevezésű szépségversenyen. 


– Miután megnyertem a Little Miss Hungary országos válogatóját, kijutottam a világversenyre. Itt három kategóriában osztanak fődíjat, amelyből az egyiket én nyertem. Mindezt nem érhettem volna el a szüleim és két nővérem támogatása nélkül, akik szó szerint mindig velem voltak, ugyanis amíg kicsi voltam, minden versenyemre elkísértek – mesélte Virág, aki meglepő őszinteséggel osztotta meg királynői programjának legfőbb pontját és az ehhez kapcsolódó személyes történetét is. 

– Már több mint három éve hátrányos helyzetű gyerekeknek segítek a szabadidőmben. Az inspiráció a saját környezetemből jött, ugyanis a házunkban lakik két kislány az édesanyjával, akik igen nehéz körülmények között élnek. A gyerekek nemrég kerültek vissza az állami gondozásból, így most újra sok időt töltök velük. A kisebbik lánnyal, aki hétéves, sokat írunk és rajzolunk. Ő balkezes és több gyakorlásra van szüksége. Most visszagondolva, sokáig nem is karitatív munkának fogtam fel ezt, mert öröm velük lenni és engem is építenek azok a pillanatok, amikor látom, hogy valami hasznosat teszek értük.

A nemes küldetése mellett a verseny után Virágnak azonnal meg kell kezdenie a felkészülést a decemberi világversenyre, így hamarosan visszaköltözik az edzőteremebe, amelyet egy súlyos sérülés miatt egy ideig hanyagolnia kellett.

– Januárban volt egy műtétem, miután az egyik fitneszedzésemen rosszul estem és kiugrott a vállam. A rehabilitáció után nemrégiben kezdtem visszaépíteni a régi kondimat, és remélem, Kínára minden a régi lesz – fűzte hozzá a 13 éve sikeres fitneszversenyző.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek