EUR: 352,45 Ft
CHF: 331,45 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Belföld

Hazaértek a migránsok által megtámadott magyar diákok

Szerda hajnalban hazaértek Londonból a kecskeméti elektromos autóépítő diákok, akik becsülettel helytálltak minden idők legnehezebb versenyén. Mint a Lokál megírta, másfél hete Franciaországban, a Calais-i kompkikötő felé tartó autópályán nyolc migráns bűnöző támadt a Kandó Kálmán Műszaki Szakközépiskola diákjait szállító mikrobuszra. Az autót kövekkel dobálták, az egyik oldalablak épp az egyik diáklány  mellett tört be.

– A mi szakközépiskolás csapatunk volt a legfiatalabb a londoni Shell ECO-marathonon, amit egyetemistáknak és főiskolásoknak szerveztek. A hagyományőrző verseny lényege, hogy a diákok által tervezett és megépített, elektromos meghajtású kocsival a pilóta megállás nélkül, minél nagyobb távolságot tegyen meg – mondta a Lokálnak Mészáros Károly, a magyar csapat tanára. – Több, mint száz autó állt a starthoz. A versenyt hol hőség, hol felhőszakadás és szél nehezítette, de a pocsék, rázós út miatt sokan ütköztek, felborultak, vagy műszaki hiba miatt kiestek. Végül Fricska Zsuzsi remek vezetéssel, 316 kilométer gurulás után 16-nak ért a célba.Közben a londoni verseny szervezői ingyen megjavíttatták a kecskemétiek megrongált mikrobuszát. Ennek ellenére a visszaúton feszült volt a magyar csapat, mert a francia határt átlépve ugyanazon az útvonalon tudtak csak jönni, ahol legutóbb támadás érte őket.

– Bár a francia rendőrség addigra felszámolta a migráns támadók bandáját, a biztonság kedvéért konvojba verődve közelítettük meg és hagytuk el a kritikus szakaszt. Hajnalban értünk haza, jövőre már új csapattal indulunk Londonba, ismét megpróbáljuk megnyerni a versenyt – bizakodott Mészáros tanár úr.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek