EUR: 352,84 Ft
CHF: 331,55 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Program

Héfőn indul a Telekom VOLT Fesztivál

Huszonöt évvel ezelőtt 5 zenekarral és 800 vendéggel indult útjára a soproni Telekom VOLT Fesztivál története. Azóta több ezer hazai fellépő mellett százával fordultak meg világsztárok Magyarország egyik legnagyobb fesztiválján. A szervezők idén is gondoskodtak arról, hogy a könnyűzenei ipar legnagyobb nevei lépjenek fel: a Linkin Parktól Ellie Gouldingig, az Imagine Dragonstól Martin Garrixig mindenki ott lesz Sopronban.

 – Az első VOLT-ot nem lehet egy lapon említeni a maival. Amíg 1993-ban mindössze 800-an voltunk jelen, addig tavaly már 150.000-en és idén még több vendéget várunk. A fesztiválturizmus igazi húzóágazat lett idehaza, mi pedig büszkék vagyunk arra, hogy ennek egyik zászlóshajója lehet a Telekom VOLT Fesztivál – idézi a volt.hu Lobenwein Norbertet, a Telekom VOLT Fesztivál alapító-főszervezőjét. 


A VOLT mára egész Sopront belakta: a vendégszerető városban teraszokon, éttermekben, kávézókban programok, kedvességek várják a fesztiválozókat, de tovább bővül a fesztivál programja is. Idén először a világ számos pontjáról érkező látványos utcaszínházi műsor is várja a VOLT-osokat, a zenei programok mellett pedig rengeteg előadás, beszélgetés, játékos vetélkedő részesei lehet a közönség.

Az idén hatnapos Telekom VOLT Fesztiválra Európa számos pontjáról 170.000-nél is több vendéget várnak Sopronba június 26-tól.


Akárcsak tavaly, idén is két nagyszínpad épül egymás mellett a VOLT-on, ahol kora délutántól éjszakáig egymást váltják a jobbnál-jobb koncertek, számos műfajban.

Hétfőn, vagyis a nulladik napon rendezik a II. Petőfi Zenei Díj rendkívül látványos díjátadó showját a legnépszerűbb magyar előadók adják egymásnak a színpadot, majd a show végeztével az az egyik legzseniálisabb elektro-titán, Fatboy Slim tér vissza Sopronba.

Sopron, 2015. július 5.
Norman Cook, művésznevén Fatboy Slim, brit DJ a 23. Volt Fesztivál negyedik napján a soproni Lővér kempingben 2015. július 4-én.
MTI Fotó: Nyikos Péter

 

Talán a legnagyobb érdeklődést a keddi napon fellépő Linkin Park váltotta ki, nem is csoda, hogy a napijegyek már elővételben elkeltek, ezen a napon 45000 vendéget várnak. Az amerikai rock banda egyébként először lép fel a hazai közönség előtt. Előttük a Subscribe lép színpadra, akik csak a VOLT-on szerepelnek idén, utánuk pedig a Brains-é a főszerep.

Lisszabon, 2014. május 30.
Chester Bennington, az amerikai Linkin Park rockzenekar énekese a Rock in Rio zenei fesztivál harmadik napján, Lisszabonban 2014. május 30-án. (MTI/EPA/Jose Sena Goulao)

 

Szerdán az amerikai metalcore banda, az Of Mice & Men után az angol pop-szupersztár, Ellie Goulding ad koncertet, végül a Wellhello zárja a napot.

Budapest, 2015. augusztus 14.
Ellie Goulding brit énekesnő koncertjén a Sziget fesztivál második napján, 2015. augusztus 13-án.
MTI Fotó: Marjai János

 

Idén nem csak a VOLT ünnepli a 25. születésnapját, hanem a Rapülők is, így nem is véletlen, hogy ők kezdik a bulit csütörtökön a nagyszínpadon. Gesztiék után a magyar fesztiválok egyik legnagyobb kedvence, az idei VOLT-himnusz szerző-előadója, a Punnany Massif játszik, utánuk pedig a 2016-os év legjobb DJ-jének választott 21 éves holland DJ-producer, Martin Garrix tol egy ultraerős és igencsak látványosnak ígérkező szettet.

Milánó, 2015. október 26.
Martin Garrix holland lemezlovas a legjobb elektronikus kategóriában elnyert kitüntetéssel az MTV Európai Zenei Díjainak átadási ünnepségén a milánói Mediolanum Forumban 2015. október 25-én. (MTI/EPA/Daniel dal Zennaro)

 

Pénteken az angol post-hardcore/electronicore négyes Enter Shikari zúz, a négy év után új albummal jelentkező, Grammy-díjas Paramore-t pedig az ausztrál drum and bass – elektro trió, a Pendulum végre újra egy élő show-val váltja.

Sopron, 2011. július 1.
Rob Swire, a Pendulum zenekar énekese szórakoztatja a közönséget a soproni VOLT Fesztiválon.
MTI Fotó: Marjai János

 

Szombaton, vagyis az utolsó napon színpadra lép a kultikus brit hard rock csapat, a The Cult, utánuk a szintén Grammy- és ötszörös Billboard Awards győztes Las Vegas-i rockzenekar, az Imagine Dragons zenél, az idei VOLT Telekom Nagyszínpadának programját pedig az ausztrál EDM duó, a Knife Party programja zárja.

Budapest, 2016. január 20.
Dan Reynolds énekes és Wayne Sermon gitáros az amerikai Imagine Dragons együttes koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2016. január 20-án.
MTI Fotó: Mohai Balázs

Kapcsolódó Cikkek