EUR: 322,42 Ft
CHF: 284,45 Ft
2018. december 19., szerda
Viola

Egyéb Debrecen

Herczeg András megmentette a Lokit

Jól játszott a DVTK, a gólokat mégis a Loki rúgta a mezőkövesdi kiesési rangadón, a két szomszédvári piros-fehér gárda meccsén. Mindkét csapat bent maradt az NB I-ben. Az OTP Bank Liga 33., egyben utolsó fordulója sorsdöntő volt a kiesést elkerülni igyekvők számára. Mindez már a múlt. Kérdés, mi lesz a jövő? Herczeg András ismét megmentette a DVSC csapatát – Ezúttal a kieséstől.

 

Herczeg András, a Debreceni VSC ideiglenes vezetőedzője (j) és Bücs Zsolt pályaedző MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Debrecenhez hozzátartozik a Loki – mondta a rendkívüli szerénységéről és higgadtságáról híres kiváló edző, aki egy hét alatt rendet tett a fejekben és a csapatban egyaránt. – Teljes szívvel és tiszta fejjel – így szólt a legfontosabb utasítása. – Egy hét alatt nem lehet csodát tenni – értékelt. Mert ő jött, amikor ismét szükség volt rá. Félretette a szakmai presztízst, a mi lesz, ha nem sikerül gondolatokat, és beleállt a munkába.


A két csapat elmúlt 30 bajnoki összecsapásából csupán kettőt tudott megnyerni a Diósgyőr  még 2008-ban és 2009-ben , és a most zajló bajnokság eredményei sem igazán voltak mérvadók, hiszen Miskolcon 3-1-re, Debrecenben 3-0-ra nyert a Loki. Most az életben maradás volt a tét. Herczeg András a maga higgadt, átgondolt és biztos stratégiájával az általa igazán kiválóan ismert játékosokból gyorsan összeállított egy csapatot.

Egy olyan csapatot, amelynek volt ismét tartása, amely tudta, mit akar játszani, és azt jobbára meg is valósította. Herczeg András a játékoskerethez igazította a taktikát, kapta magát és a megfelelő játékost a megfelelő helyre tette, világosan elmondta, személy szerint mit vár tőle, egy kicsit gyakorolta a csapattá válást, mérhetetlen érzelmi intelligenciájából a szakmához téve átadott egy számolatlan csokornyit a fiúknak, az általuk tudottakra és a szakmai hiúságukra is hivatkozva.


3-1-re győzött a Loki a Diósgyőr ellen MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nem lehet játékstratégiákat gyakoroltatni ismeretlenből jött, egymásért küzdeni nem tudó focistákkal, legfeljebb pár szezonnyi gyakorlással. A pálya széléről sem kell pantomim művészt és angolul ordítozó, szpíkereket meghazudtoló módon marionettfigurákat rángatva csapatot irányítani. Herczeg András a saját kispadját is lehalkította, nyugalomra intette, pedig ha valakiben dúltak érzelmek, akkor bizonyára ő volt az. Elegáns nyugalommal, igazi debreceni szívvel bent tartotta a csapatát. Mert ez az ő csapata! Mert szeretni kell a játékost. Meglátni benne azt a tudást és képességet, amivel csapata hasznára tud válni. Oda kell állítani, ahová a csapatban való, átadni a Loki-szívből egy kis hevületet, nyugalomra, higgadtságra inteni és kiküldeni a pályára, hogy aztán győztesként jöhessen le! Herczeg Andrást ezt tette.

Kapcsolódó Cikkek

 • Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az EU diplomáciai kommunikációs hálózatához

  Éveken át hozzáfértek hackerek az Európai Unió diplomáciai kommunikációs hálózatához, olyan tartalmakat töltve le, amelyekben európai diplomaták fejezik ki aggályukat Donald Trump amerikai elnök kormányával, az Oroszországgal és Kínával való “küzdelmekkel” és annak kockázatával kapcsolatosan, hogy Irán feléleszti nukleáris programját – számolt be internetes oldalán a The New York Times (NYT).

 • Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén többet költenek a magyarok ajándékokra

  Az idén a magyarok többet szánnak karácsonyi ajándékra, mint tavaly és kevesebbeknek kell előre takarékoskodniuk az ünnepi kiadásokra – közölte a Budapest Bank kedden a megbízásából készített GfK reprezentatív kutatás megállapításait.

 • A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  A mesterséges intelligencia olyan lesz mint az internet

  Muszáj foglalkoznunk a mesterséges intelligencia kérdésével, ugyanis viszonyt kell képeznünk vele, hogy megismerhessük, hogy milyen hatással is lesz az életünkre – mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a LEXI AI Generation nemzetközi mesterséges intelligencia chatbot verseny díjátadóján csütörtökön.