2019. július 19., péntek
Emília

Extra Pécs

Hírek röviden

Okos zebra került Kertvárosba

A lakosok felvetésére, kísérleti jelleggel telepítettek a Csontváry utca és a Nagy Imre út kereszteződésébe mozgásérzékelős zebrát. A LED-ekkel ellátott átkelőhely mostantól villogni és világítani fog, ha a közelébe ér a gyalogos, és át akar haladni. Ha beválik a fényekkel felszerelt zebra, akkor a város több pontjánál is elhelyezik az egyik legmodernebbnek számító berendezést – mondta Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője.


Szürkületkor és este bizonyulhat hasznosnak a LED-ekkel ellátott zebra – mondta Csizi Péter, Kertváros országgyűlési képviselője Fotó: PKK

 

Új helyen a kertvárosi buszjegy- és bérletpénztár

A Nevelési Központ közelébe helyezték át a kertvárosi bérletpénztárat, amely mostantól sokkal nagyobb területen, komfortos körülmények között várja az utasokat. A Csontváry utca 10. szám alatt minden hónap 29-étől a következő hónap 7-éig munkanapokon már reggel 6.30-tól várják az ügyfeleket.

Az új helyen Tüke Kártya is kiváltható, amivel a számos kedvezmények mellett, olcsóbban utazhatunk Fotó: PKK

 

Idén is lesz Magyarok Kenyere program

A hat éve Pécsről indult civil kezdeményezés mára már a nemzeti összetartozást és a szolidaritást szimbolizálja, amellett hogy éves szinten több tízezer gyermek étkeztetését is támogatják belőle. Korinek László ötletgazda Páva Zsolttal, Pécs polgármesterével ismertette az idei terveket. Augusztus 20-án Pécsett megint nagyszabású programsorozatot tartanak, amelynek háziasszonya Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt-díjas népdalénekes lesz.

A kezdetekkor még csak tíz tonna, tavaly már több mint ötszáz tonna adománybúza gyűlt össze a Magyarok Kenyeréhez Fotó: PKK

Kapcsolódó Cikkek