2019. július 19., péntek
Emília

Életmód

Hogy ápoljuk a bőrünket, ha itt a nyár?

Rengeteg tanácsadás jelent már meg a témában, ahol méreg drága kencéket ajánlanak, trendibbnél trendibb dolgokat ajánlva, de sokszor a legegyszerűbb és kézenfekvőbb praktikák is ugyanazt a hatást érik el a bőrápolásnál. A tél mellett a nyár is ugyanakkora kihívást jelent bőrünk számára. Hiszen míg télen csak a hideg hatására kiszáradó bőr ellen vesszük fel harcot, addig a nyári bőrápolás sokkal összetettebb és nagyobb odafigyelést igényelő procedúra. 
Bár a napfény önmagában fertőtlenítő és szárító hatású, azonban a nyári verejtékezés miatt kiemelten kell figyelni a bőrápolásra. A levegőben szálló por rátapad a melegtől csillogó, fényes bőrünkre elősegítve ezzel a mitesszerek kialakulását, amit a napi többszöri micellás víz, vagy alkoholmentes tonikkal történő tisztítással előzhetünk meg. A bőrradír fontosságát ilyenkor se felejtsük el, mivel a makacsabb szennyeződéseket csak így lehet eltávolítani.

A  bőrtípusunknak megfelelő tisztítással elkerülhetjük az eltömődött pórusokat és a fényes bőrt, de legalább ennyire fontos a bőrszárazságot is kezelnünk. Ha tengerparton nyaralunk, még fokozottabban kell figyelnünk, hiszen a só nagyon kiszárítja a bőrt, ezért akár napi szinten kell használni minél vizesebb alapú, könnyen felszívódó készítményeket. Ilyenkor kerüljük a nehéz, zsíros állagú bőrápolókat és maszkokból, pakolásokból is a könnyedebbeket részesítsük előnyben.


A napozási szokásaink eltérőek lehetnek de a leégés biztos, hogy még senkit nem került el. A boltok polcain sorakoznak a különböző napozás utáni termékek és hidratáló krémek, de  ha nem szeretnénk egy vagyont költeni rájuk, akkor érdemes a természetben megtalálható alapanyagok közül választanunk. Ebben a legkiemelkedőbb az Aloe Vera amivel egyszerűen nem nyúlhatunk mellé. A növény legerősebb ágait letörve, kettévágjuk, és a benne levő zselés masszát a bőrünkre kenhetjük, ami kellemesen hűsít és azonnali beszívódást biztosít a nagyon magas víztartalma miatt. Egyszerre fertőtlenít, ezért akár felületi sérülésekre is kiváló, regenerál és hidratál, ezáltal rugalmassá teszi a bőrt.

Bőrünk táplásán kívül ne felejtsük el a belső vízháztartásunk szinten tartását sem! Hiszen a megfelelő folyadék mennyiség elfogyasztása a legfontosabb, hogy szöveteink is rugalmasak maradjanak.


Kapcsolódó Cikkek

 • Különleges, csábító fogások

  Különleges, csábító fogások

  Ma már a férfiak is kiválóan főznek, a kulinális különlegességeket talán még gyakrabban és szívesebben készítik, mint a nők. Ráadásul a csábítás fegyverei között is előkelő helyet foglal el, ha valaki az első randin megcsillogtatja főzőtudását.

 • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

 • A coach a lélek edzője

  A coach a lélek edzője

  Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.