2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Belföld

Hollik István: Milliárdos méreteket ölthet a “Jobbik-Simicska korrupció”

Újabb korrupciógyanús ügy bukkant fel az ellenzéki oldalon, milliárdos méreteket ölthet “a Jobbik-Simicska korrupció” – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője pénteki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A politikus kifejtette: sajtóértesülések szerint a NAV nyomozást indított Simicska Lajos plakátcégeinél, amelyek felületet adnak a Jobbik kampányához. A hírek szerint költségvetési csalás gyanúja merült fel, mert lényegesen kevesebb hirdetési felületet vallottak be annál, mint amennyit a Jobbik rendelkezésére bocsátottak – közölte.


Úgy vélte, a Jobbik “összevissza beszél” a plakátok számáról és arról, hogy mennyi ideig bérelte a felületeket. Vona Gábor 2500 plakátról beszélt, de akár ezerrel is több lehet ennél – mondta. Hozzátette: a pártelnök áprilisban azt nyilatkozta, hogy egy hónapra bérelték a plakáthelyeket, ehhez képest ma még ugyanúgy láthatók a plakátok mindenhol.

Hollik István hangsúlyozta: már harmadik hónapja nagyjából 3500 plakáthelyet adhatnak a Jobbiknak. A Jobbik szerint a piaci szokásoknak megfelelő szerződést kötöttek, ami azt jelentené, hogy három hónapra ennyi plakáthely értéke mintegy 2,5 milliárd forint – magyarázta. Hozzáfűzte: a Jobbik tavalyi költségvetési támogatása viszont 476 millió forint volt, a mostani kampány értéke pedig az ötszöröse ennek.


A képviselő kiemelte: a Jobbik máig titkolja a szerződés valódi összegét, és hallgatnak arról is, hogy fizetnek-e egyáltalán Simicska Lajosnak vagy kapnak-e kedvezményt. Nemcsak a költségvetési csalás, hanem a tiltott pártfinanszírozás gyanúja is felmerül az ügyben – vélekedett.

Hollik István azt mondta: Vona Gábornak végre színt kell vallania, hogy hány plakátot helyeztek ki és mennyi időre, továbbá mekkora volt a szerződés értéke. “A legnagyobb korrupció Magyarországon, hogy Simicska Lajos egyszerűen megvette a Jobbikot” – fogalmazott, megjegyezve: szigorítani kell a pártfinanszírozást.

Kérdésre a politikus arról is beszélt, hogy a sukorói ügy bizonyítja: “Gyurcsány és a szocialisták követték el minden idők legkorruptabb kormányzását”.

Ugyancsak kérdésre közölte: az, hogy egy volt szocialista miniszter védi azt a bevándorlót, akit terrorcselekmény bűntettéért elítéltek, nyilvánvalóvá tette, hogy a baloldal bevándorláspárti.

Hollik István végül arra is kitért, hogy Magyarországnak több aggálya is van az európai ügyészség felállításával kapcsolatban, és nem véletlen, hogy több nagy régi tagállam sem támogatja ennek létrehozását. Uniós szinten is meg kell tenni mindent a korrupció ellen, de vannak más intézmények, amelyek hasonló tevékenységet végeznek, így jobb lett volna a már létező intézményeket megerősíteni – vélte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit Balatonfűzfőn

  Megöltek egy férfit csütörtökön Balatonfűzfőn, a gyanúsítottat elfogták – közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

 • Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Minden gyermeknek felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége

  Felhőtlen nyári kikapcsolódásra van szüksége minden gyermeknek, erre a zánkai táborban lehetőség adódik minden évben – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége az Erzsébet-táborban tett csütörtöki látogatása alkalmából újságíróknak a helyszínen.

 • A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjáról tárgyaltak Budapesten

  A magyar sertéshús thaiföldi exportjának engedélyezéséről és a sertéspestis elleni sikeres magyar intézkedésekről tárgyaltak Budapesten a thaiföldi agrártárca, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) a képviselői – közölte a KKM csütörtökön az MTI-vel.