2019. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Külföld

Holttesteket és roncsdarabokat találtak a lezuhant repülőgépről

Holttesteket és roncsdarabokat találtak a több mint száz utassal a fedélzetén az Andamán-tengerbe zuhant mianmari katonai repülőgépről – közölte csütörtökön a mianmari hadsereg a hivatalos Facebook-oldalán.

A hadsereg szerint három holttestet – két felnőttét és egy gyermekét – találta meg a haditengerészet egyik hajója 35 kilométerre a déli fekvésű Launglon kikötővárosának partjai előtt. Hozzátették: rátaláltak két mentőmellényre és egy Y-8F-200 típusú, kínai gyártmányú repülőgép kerekére is.


Myat Min Oo tábornok, a hadsereg szóvivője szerint a repülőgép eltűnésekor esett az eső.

A lezuhant repülőgép felkutatására indított akcióban a haditengerészet kilenc hajója, valamint a hadsereg öt repülőgépe és három helikoptere vesz részt.

A mianmari hadsereg egyik Y-8F-200 típusú repülőgépe 122 emberrel a fedélzetén szerdán zuhant le az Andamán-tenger felett. Sajtóértesülések szerint a repülőgéppel a személyzeten kívül a hadsereg tagjai és ez utóbbiak közeli hozzátartozói is utaztak. Az ország déli részében fekvő Myeikből Rangunba tartó gép törzsét már korábban megtalálták a tengerben.

Kapcsolódó Cikkek