2018. április 21., szombat
Konrád

Belföld

Hoppá! Soros György áll az idei ARC plakátkiállítás mögött is

A 888.hu írta meg, miszerint a “Vigyázat civilek!” címmel meghirdetett ARC nevű képkulturális fesztivált valami furcsa oknál fogva a Soros György által alapított Open Society Foundation (Nyílt Társdalomért Alapítvány) van megjelölve főtámogatóként.

Ráadásul az idei kiállítás pont akkor foglalkozik a civilekkel, amikor a parlament a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló jogszabályt alkotott. A honlap tájékoztatása szerint ráadásul az esemény két szervezője olyan szervezeteknek a tagjai (Greenpeace Magyarország és Levegő Munkacsoport), amelyek elvileg nem aktuálpolitikai kérdésekkel, hanem környezetvédelemmel foglalkoznak.


Aki figyelmesen megvizsgálja az ARC poszterét, annak simán feltűnik, hogy kizárólag Soros Györgyhöz köthető álcivilszervezetek tagjai jelennek meg, a szponzorok között pedig megbújik még a nyíltan migránssimogató HVG és az akasztással fenyegetőző 24.hu is.

 • Kiss Krisztián, Tanítanék Mozgalom
 • Tóth Anita, TASZ
 • Matkovics István, Amnesty International Magyarország
 • Szandtner Veronika, Krétakör Alapítvány.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

  Friderikusz: Fenyőt össze akartam békíteni Gyárfással

  Nagymenő vagy kicsinyes alak? Jövőbelátó zseni vagy gazember? – 43 éves korában végezték ki brutálisan Fenyő Jánost. Életében is megosztó személyiség volt, akadtak akik rajongtak érte, míg mások egyenesen gyűlölték.

 • Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

  Varga Mihály: A gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak

  A választások eredménye megerősítette, hogy a gazdaságpolitikai célok változatlanok maradnak, így a következő években is a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, a stabil pénzügyi alapok fenntartása, az államadósság csökkentése, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása kiemelten fontos marad – mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken Budapesten.