EUR: 309,50 Ft
CHF: 267,35 Ft
2017. szeptember 23., szombat
Tekla, Líviusz

Belföld

Hoppá! Soros György áll az idei ARC plakátkiállítás mögött is

A 888.hu írta meg, miszerint a “Vigyázat civilek!” címmel meghirdetett ARC nevű képkulturális fesztivált valami furcsa oknál fogva a Soros György által alapított Open Society Foundation (Nyílt Társdalomért Alapítvány) van megjelölve főtámogatóként.

Ráadásul az idei kiállítás pont akkor foglalkozik a civilekkel, amikor a parlament a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló jogszabályt alkotott. A honlap tájékoztatása szerint ráadásul az esemény két szervezője olyan szervezeteknek a tagjai (Greenpeace Magyarország és Levegő Munkacsoport), amelyek elvileg nem aktuálpolitikai kérdésekkel, hanem környezetvédelemmel foglalkoznak.

Aki figyelmesen megvizsgálja az ARC poszterét, annak simán feltűnik, hogy kizárólag Soros Györgyhöz köthető álcivilszervezetek tagjai jelennek meg, a szponzorok között pedig megbújik még a nyíltan migránssimogató HVG és az akasztással fenyegetőző 24.hu is.

 • Kiss Krisztián, Tanítanék Mozgalom
 • Tóth Anita, TASZ
 • Matkovics István, Amnesty International Magyarország
 • Szandtner Veronika, Krétakör Alapítvány.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros 2015-ben vázolta fel tervét

  Soros György milliárdos spekuláns 2015 júliusában a Financial Timesban vázolta fel elképzeléseit, amelyek szerint az uniónak évente egymillió bevándorlót kell befogadnia és egy állandó, kötelező mechanizmus révén kell szétosztania a tagállamok között – mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón.

 • Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  Jól áll a balatoni uniós források lehívása

  A Balaton-régió fejlesztéseire a jelenlegi uniós ciklusban fordítandó, kormányhatározatban nevesített 250 milliárd forintnyi uniós forrásnál várhatóan több pénzt sikerül szereznie az üdülőövezetnek a jó pályázatoknak köszönhetően – derült ki a már elbírált pályázatokat, szerződéskötéseket és már kiutalt támogatásokat összesítő tárcák, szervezetek beszámolóiból a Balatoni Fejlesztési Tanács (BFT) pénteki ülésén Siófokon.

 • Halálra égett egy ember Tatán

  Halálra égett egy ember Tatán

  Belehalt égési sérüléseibe egy idős nő Tatán péntek délután – közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).