EUR: 325,92 Ft
CHF: 294,08 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb Salgótarján

Hozzájutnak pénzükhöz a dolgozók

Várhatóan június közepétől kifizethetik a dolgozókat az Állami Bérgarancia Alapból – írta a Világgazdaság Demeter Lászlóra, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkárára hivatkozva.

A következő egy-két hétben bejelenthetik a csoportos létszámleépítést a felszámolás alatt álló Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, majd megkezdődhetnek az elmaradt bérek kifizetései az Állami Bérgarancia Alapból – tájékoztatta a Világgazdaságot Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád megyei titkára. Azt is elmondta, hogy az érintett munkavállalóknak, akik jelenleg állásidőn vannak, három-négy havi fizetéssel tartozik a salgótarjáni központú kiskereskedelmi cég – a CBA korábbi franchise-partnere –, a kifizetetlen bérek elérik a 200-300 millió forintot.


A Palóc Nagyker fénykorában 86 üzletet működtetett. Az 1300 egykori alkalmazott 90 százaléka már továbbállt, egy részük más élelmiszerláncnál helyezkedett el, de a többség elhagyta a kereskedelmi ágazatot, összeszerelő üzemben vagy bútorgyárban próbált szerencsét – számolt be a Világgazdaság nyomán az MTI.

Fotó: Lehoczki-Gallai Gréta
 A cserbenhagyott munkavállalók fellélegezhetnek: az állam rendezi az elmaradt béreiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.