2019. július 22., hétfő
Magdolna

Extra

Húszmilliót ér Pintér Tibor teste

Speciális biztosítást kötött Pintér Tibor. Ha a Nemzeti Lovas Színház vezetője maradandó károsodást szenvedne próba vagy előadás közben, a biztosító 20 millió forintot is fizethet. A fokozott figyelemre szüksége is van Tibornak, hiszen legújabb bemutatójában a világ egyik legszeszélyesebb lófajtáján kell énekelnie. 

Nap mint nap gyakorol és extrémebbnél extrémebb lovasmutatványokat tanul és tanít színészeinek Pintér Tibor. A sármos színész két gyermek, Janka és Máté édesapjaként tudja, hogy gondolnia kell a jövőre, így már évekkel ezelőtt biztosította magát, ha bármilyen súlyos baleset érné gyakorlás vagy az egyik előadása során. 


forrás: Nánási Pál


– Sajnos sok biztosító nem vállalja vagy nagyon rossz feltételekkel az akrobaták és lovas művészek biztosítását. Ez még nálunk sincs megoldva a színházon belül, erről mindenkinek magának kell gondoskodnia, mivel produkciónként kötünk szerződést a művészeinkkel. Én is ezt tettem még évekkel ezelőtt, egész kedvező kondíciókkal. Súlyos balesetért, esetleges halálesetért körülbelül 20 milliót fizetnek értem. Bármennyire is furcsa erről így beszélni, de kell, hiszen tavaly két súlyosabb balesetem is volt, egyik alkalommal leestem a lóról gyakorolás közben. Megsérült az egyik bordám és hetekig nem kaptam normálisan levegőt. A másik esetben rám esett az állat és a teljes bal lábfejem roncsolódott, kiszakadtak az inak és több csont is eltört benne. Nagyon komoly műtét várt rám, de közben be kellett mutatnunk a Gladiátor című darabunkat. A premieren háromféle fájdalomcsillapítót szedtem a legerősebb fajtákból, összesen 9-10 darabot, és levetettem a gipszemet is. Ebből is látszik, hogy családapaként és művészként is gondolnom kell a saját és szeretteim jövőjére – vélekedett Tibor. 

A figyelem és körültekintés most újra elkél Tibornak, hiszen jövő hét végén mutatják be Bikalon – majd ősztől a Kincsem Parkban található Nemzeti Lovas Színházban is megtekinthetik a nézők – a legendás Zorro történetéből készült musicalt, amelynek főszerepét maga Pintér játssza. A leghíresebb latin-amerikai dallamokra épülő produkcióhoz Tibor Spanyolországból hozatott korhű ruhákat, illetve néhány igen drága lovat Sevillából. 


– A világ legértékesebb lovai andalúziai lovak, néhányukat hárommillió forint körüli összegre kellett biztosítanunk, amíg a Zorroban szerepelnek. Rendkívül jól idomíthatók, hiszen szinte szó szerint táncra perdülnek a színpadon. Speciális törődést igényelnek, extrém érzékenyek és sokkal lassabban gyógyulnak a fajtársaikhoz képest, ezért a színészeink is napi képzésben részesülnek, mondhatjuk úgy is, hogy egy katonai alakulatban dolgoznak. Ezen azt értem, hogy extrém fegyelemre van szükség, hiszen nem lehet tévedni. Ha 150 szereplő és 80 ló áll veled szemben a színpadon, akkor mindenkinek azt kell csinálnia, amit begyakoroltunk, különben óriási baleset történhet – mondta Tibor. 

A legdrágább celebtestek

Magyarországon még nem igazán elterjedt a sztárok védjegyének számító testrészek biztosítása, de számos nemzetközileg ismert sztár dollármilliókért biztosította legbecsesebb testrészét. Az igencsak csillagászati összegeket tartalmazó listát Mariah Carey és Angelina Jolie vezeti.

MTI/EPA/Jimmy Morris

Mariah Carey: 300 milliárd forint, fenék

Angelina Jolie: 300 milliárd forint, test

Jennifer Lopez: 90 milliárd forint, fenék

Christiano Ronaldo: 52 milliárd forint, láb

Julia Roberts: 9 milliárd forint, mosoly

Kapcsolódó Cikkek

  • 80 éves Batman

    80 éves Batman

    A San Diegó-i Comic-Con Múzeumban mutattak be különböző Batman ereklyéket, a Batman-képregények első megjelenésének 80.

  • Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Magyarok is beveszik az 51-es körzetet

    Közel 2 millióan, köztük több mint ezer magyar jelzett vissza a közösségi oldalon a legendás 51-es körzet leigázásra. Az amerikai légierő nevadai teszt- és kiképzőbázisára tervezett szeptember 20-ai eseményt eredetileg poénból hozták létre, de a hatalmas érdeklődés miatt az amerikaiak kezdik egyre komolyabban venni a szervezkedést.