EUR: 325,35 Ft
CHF: 293,58 Ft
2019. július 16., kedd
Valter

Egyéb IV.kerület

Idén is lesz óriáshomokozó

Vedd vissza az utcáidat… Vedd vissza a jövőd elnevezésű díjat kapott Újpestet ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az előző évekhez hasonlóan idén nyárra is hatalmas játszótérré változik a Szent István tér. Mint az az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, június 9. és augusztus 13. között változatos sport- és közösségi programokkal várnak minden gyereket a térre.

Hétköznap 9–19, hétvégén 15–19 óra között óriáshomokozó, óriás-társasjáték, vizes játékok, foci, kosárlabda, tollas, frizbi, pingpong, csocsó és még több tucat játék várja a kicsiket Szent István téren. A rendezvényen való részvétel ingyenes. Ami változás tavalyhoz képest, hogy azóta a szabadidősport talán legjelentősebb nemzetközi szervezete, a TAFISA (The Association For International Sport for All) – amely a Nemzetközi Olimpiai Bizottság valamennyi kontinensen aktív szakterületi partnerszervezete – jó példának találta a Szent István téri óriáshomokozót és a hozzá kapcsolódó sport- és szabadidőprogramokat. A szervezet úgy döntött, a kezdeményezésért a „Take back your streets… Take back your future” (Vedd vissza az utcáidat… Vedd vissza a jövőd) elnevezésű díjban részesíti Újpestet.


Kapcsolódó Cikkek

 • Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az EP-választás után tovább erősödhet Magyarország

  Az európai parlamenti választás után életbe lépő intézkedések és elfogadott törvények jó alapot adnak Magyarország további erősödéséhez – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján, Budapesten.

 • Túl szexi lány

  Túl szexi lány

  Hatodik alkalommal rendezték meg a Besenyszögi Városnapot a Fecskelyuki Sportpályán. A rendezvény egész napos kikapcsolódást nyújtott a látogatóknak: számtalan előadás, népdalkör, táncosok, freestyle foci show, mulatós műsor, zenés tűzijáték, tűzugrás és természetesen koncertek is várták a fiatalokat és időseket egyaránt.

 • Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Nemzetközi vizekre evez a Miskolci Egyetem robotja

  Külföldi piacokra is eljuthat az a víz alatti robot, amelyet a Miskolci Egyetem vezetésével nemzetközi csapat fejlesztett az uniós támogatású, Horizont 2020-as UNEXMIN (Underwater Explorer for flooded Mines) projekt keretében.