2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb Ózd

Így keres ellenséget a Jobbik

Akik bekerültek Janiczak Dávid kosarába, minden eszközt megragadnának azért, hogy visszaadassák Arany Géza László önkormányzati képviselő mandátumát. Csakhogy a pártból kizárt érintett ragaszkodik esküjéhez és az általa képviselt ideológiához, vagyis az egykori Jobbik radikális eszméihez.

Aranyút címmel közöltük múlt heti lapszámunkban Arany Géza László eltávolításának körülményeit a Jobbikból, ami komoly vitákat váltott ki Ózdon. A Jobbik szimpatizánsai/haszonélvezői azt szeretnék, ha szavazati többségük továbbra is megmaradna a képviselő-testületben, ezért a képviselőt mandátumának visszaadására szólítják fel. Mások az érintettet arra biztatják: folytassa függetlenként, esküjének szellemében a munkát. Ő utóbbi mellett döntött, mert innentől lelkiismerete szerint, városának érdekében dönthet a szavazásoknál.


Amint megírtuk, a képviselő nem bírta tovább a reménykeltő kommunikáción keresztül terjesztett hazugságokat és az eredménytelenséget, majd kifejtette: tovább az ő ismertségét és népszerűségét ne használja Janiczak és a Jobbik.

Kiss Judit képviselő tette a cikkünkkel kapcsolatos első bejegyzést, szerinte nem attól lesz valaki hithű jobbikos, mert „zsinóros gúnyát vagy mellényt hord” – utalt Arany László öltözetére. Nem hagyta ki a polgármester által hangoztatott kommunikációs panelt sem, miszerint adja vissza a mandátumát és nyilatkozzon bátran lapunknak, ami náluk főbenjáró bűn. Szerinte a riport egyenes út a Fideszhez.


Fotó: Lokál
Képalá: Arany Géza László függetlenként a városért dolgozik

Janiczak a saját és a Jobbik támogatásának folyamatos csökkenéséért a Fideszt és a szerinte kormánypárthoz köthető sajtót emlegeti ennek az ügynek a kapcsán is. Szokása szerint felfelé mutogat, miközben nem szavazta meg a városnak ítélt pályázati pénzeket, de nem valósult meg többek között a városi strand wellnessközponttá történő fejlesztése, az utak kijavítása, a stadion fejlesztése, és egy sor más ígéretből lett délibáb.  Pedig volt lehetősége a teljesítésre, hiszen a közelmúltban még egymilliárd forint költségvetési tartalékkal dicsekedett.

Fotó: Lokál (archív)
Képalá: Kisgergely András (középen)  a radikális vonalat képviselte, ki is zárták

A Janiczak kommentjeit rendre lájkolókat ezúttal sem érdeklik a tények, össztüzet zúdítanak Aranyra, ám az adok-kapokból kiderül, hogy akik a kosárba kerültek, korábban nagyon is rossz véleménnyel voltak a polgármesterről. Azóta valamiért megváltozott a megítélésük… Arany László lánya viszont apjával kapcsolatban hazudozással vádolja Janiczakot, egy másik kommentelő szerint pedig ő volt az „egyetlen igaz ember a napraforgók között”.

Van, aki a hatalom megszerzését puccsban látja, amire a pártból kizárt egykori ősjobbikos magyar gárdista Kisgergely András mondott véleményt: „Nekem már ott sántít a puccsos történet, hogy a Jobbikban nincs már annyi becsületes politikus, aki egy ilyet meg tudna szervezni. Azokat már vagy kirúgták vagy eljöttek maguktól.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.