EUR: 326,47 Ft
CHF: 294,91 Ft
2019. július 18., csütörtök
Frigyes

Életmód

Így kérjen fizetésemelést főnökétől

Aki mer, az nyer alapon íme néhány tipp, hogyan kérjünk fizetésemelést, amikor úgy érezzük, hogy eljött az ideje. Konkrét javaslattal álljunk a főnök elé, hogy mennyivel szeretnénk többet keresni.

Nézzünk körül, hogy a szakterületünkön mennyi a méltányos bérezés, és ennek az információnak az alapján jelöljük meg azt az összeget, amelyet indokoltnak tartunk. Nem jó érvelés a szociális indok, az, hogy évek óta nem volt fizetésemelés, inkább az eredményeinkre hivatkozzunk, de ne számonkérő jelleggel, hanem a tisztánlátás kedvéért.


Nem szabad váratlanul letámadni a főnököt, a legjobb megoldás előre időpontot kérni. Ne indítsunk úgy, hogy „főnök, beszéljünk a fizetésemelésemről”, inkább a céges jövőnkről kezdjünk el tárgyalni. Fontos észben tartani, hogy aki csak egy irányt ismer, hamar zsákutcába jut. Talán más formában kaphatunk emelést, ilyen például a céges autó, az utazási költség elszámolása, a dolgozói kedvezmény, a sport-, telefon- vagy internet-hozzájárulás. Ha a főnök elsőre elzárkózik, jó ötlet lehet, ha közösen kitalálunk egy célt, amit ha elérünk, prémiumot kaphatunk érte.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

    Ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

    Alexander Kjerulf boldogságkutató megtalálta a munkahelyi boldogság titkát. A dán szakember szerint ez nem a fizetésemeléstől, az extráktól és az előrelépéstől függ. Az alapmondat: ha boldog akarsz lenni a munkádban, legyél!

  • A coach a lélek edzője

    A coach a lélek edzője

    Ma már szinte hétköznapi kifejezésnek számít a coach. De vajon tudjuk-e, hogy mivel foglalkozik ez a szakember? A coaching amellett, hogy személyes segítő, fejlesztő tevékenység, hozzájárul a továbblendüléshez és az elakadások megoldásához.