EUR: 323,49 Ft
CHF: 291,31 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Egyéb Győr

Így néz ki az ifjúsági olimpiai falu

Elkészült a hamarosan kezdődő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválhoz kapcsolódó olimpiai falu egyik része.

A volt győri olajgyár területén a 201 lakásos létesítményt a kivitelező, az idén húszéves jubileumát ünneplő West Hungária Bau Kft. a megadott határidőre készre jelentette.


Elkészült az EYOF ifjúsági olimpiai falu egy része Győrben
Fotó: EYOF Győr

Az elmúlt egy évben gőzerővel zajlott a munka az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai falujának építkezésén. Volt olyan hét, amikor közel 350 ember dolgozott mindennap a helyszínen. A közel ötezer négyzetméteres területen felépített hatemeletes épület a belső, felszíni parkolókat körülölelve „E” alakot formál. Az egy épülettömbből álló, de három külön, liftes lépcsőházzal rendelkező társasház összesen 201 magas műszaki színvonalon kivitelezett otthont foglal magában. A lakások különlegessége, hogy mindegyik gangos kialakítású, ezért speciális hőszigetelési megoldást kellett alkalmazni a megvalósításnál. A lakóparkhoz összesen 212 szabadtéri és földszint alatti parkoló is készült.

Modern és praktikus
Fotó: EYOF Győr

Az idén húszéves West Hungária Bau Kft. a vállalt határidőre készre jelentette a beruházást. Ezen időpontra sikeresen lezárult a műszaki átadási-átvételi eljárás is.

Az épület a 2017. évi EYOF létesítményei közelében helyezkedik el. Az épületet először az EYOF résztvevői olimpiai faluként fogják birtokba venni, akiket már berendezett, háromcsillagos szállodának megfelelő lakások fogják várni. Az EYOF után az ingatlant várhatóan 2017 őszén adják át a végleges lakóknak.

Szemre is tetszetős az olimpia falu egyik épületsora
Fotó: EYOF Győr

Az egyetemi kollégiumot, ami szintén az EYOF olimpiai faluja lesz, szintén hamarosan átadják.

Kapcsolódó Cikkek