EUR: 352,69 Ft
CHF: 331,81 Ft
2020. július 12., vasárnap
Dalma, Izabella

Program

Így pihenjen olcsón Velencében!

Szent Márk tér, Dózse-palota vagy a Sóhajok hídja. Csak pár nevezetesség, amiért érdemes ellátogatni az olaszországi Velencébe. A világ egyik legromantikusabb városa nem éppen kedvező árairól híres, azonban egy-két ügyes trükkel és kutatómunkával sokkal olcsóbban kihozhatjuk életünk legjobb nyaralását. 

A fapados légitársaságok térhódításával szinte mindenki számára megnyíltak Európa legszebb városainak kapui. Ebből a szempontból külön érdemes kiemelni Olaszországot, ugyanis egy-egy szerencsés időszakban akár párezer forintért is lehet repülőjegyet vásárolni Rómába, Milánóba, Nápolyba vagy éppen Velencébe. A gondolák városa a legfrissebb statisztikai adatok szerint különösen felkapott hely lett: évente több mint 20 millió turista látogat el az itáliai városkába. (A teljes lakossága nem éri el a 300.000 főt) A lagúnák királynőjének is nevezett Velence nem éppen turistabarát árairól híres, azonban a következő négy trükkel súlyos tízezreket is megspórolhatnak az üdülni vágyó szerelmespárok, családok. 


1: Velence helyett Mestre

A cím becsapós, ugyanis nem kell lemondanunk a csatornákra épült város romantikus hangulatáról, csupán a szállásunkat kell áttennünk a Velencétől alig pár kilométerre fekvő Mestre-be. A hangulatos kisváros számos közép-és felsőkategóriás szállodával várja az érdeklődőket, abszolút elérhető áron. Egy hétre átlagosan negyven százalékkal olcsóbban lehet szállást találni Mestreben, mint Velencében. A két várost egy híd köti össze, amin körülbelül 10-15 percenként haladnak át a helyi vonatok, melyekre másfél euróért válthatunk jegyet és körülbelül 10 perc alatt már a Santa Lucia pályaudvaron találhatjuk magunkat. (A vonatok hajnal 4 és éjfél között járnak)


2: Vaporetto, mert megérdemlem

A Santa Lucia vasútállomáson megérkezésünk után azonnal lerohannak minket a helyi vizitaxisok, akik igen borsos áron, de bárhova hajlandóak elvinni minket. Akinek nem annyira sietős a dolga és szeretné többed magával élvezni a város szépségeit, azoknak érdemes kipróbálnia a helyi tömegközlekedési eszközt, a vaporettot. A BKK hajóra emlékeztető jármű több vonalon is működik a városban, és csúcsidőn kívül is átlagosan csak 5-10 percet kell várni egy-egy járatra. Akik több helyre szeretnének eljutni egy napon belül, azoknak érdemes napi jegyet vásárolniuk, ugyanis míg egy menetjegy hét és fél euróba kerül, addig a napijegy húsz euróba. A gondolázáson viszont (sajnos) nem lehet spórolni, és ezt a helyiek is tudják: egy 30 perces romantikázás a Sóhajok hídja alatt például 100-150 eurónál kezdődik. 

3: Szabadstrandok a Lidón

Velence egyik legkedveltebb helye Lido szigete, amely elsőre azokra a karibi turistaparadicsomokra emlékeztet, melyeket a hollywoodi filmekben szoktunk látni. Szállást csak a legtehetősebbek engedhetnek meg maguknak, viszont megkerülhetetlen része Velencének, ugyanis ezen a szakaszon vannak a város strandjai. Több fizetős mellett érdemes kipróbálni a szabadstrandokat is, ahol nem csak helyi árusokkal, de (meglepő módon) szabadfoglalkozású masszőrökkel is találkozhatunk.

4: Családi éttermeket keressünk!

A belváros felkapott éttermei elsőrangú szolgáltatást nyújtanak, azonban az áraik tekintetében hajlamosak elszállni. A labirintus szerű utcákon kóvályogva azonban bármelyik sikátorban találhatunk egy-egy helyi család által üzemeltetett éttermet, melyek igazi olaszos hangulatot és gasztronómia élményt nyújtanak. Szokásuk, hogy a gasztrokultúra egy-egy szegmensére építenek, leggyakrabban tészta- és halételekre szakosodnak. Ami igazán meglepő, hogy a maszekolás sokkal jobban megéri nekik, ugyanis lényegesen olcsóbban árulják az ételeiket, mint felkapottabb társaik.

Kapcsolódó Cikkek