2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Külföld

Így szállítják drónnal a gyógyszert – Videó!

Drónok segítenek segélyszállítmányokat juttatni Afrikába. Az UNICEF június 29-én  megnyitotta az úgynevezett légi folyosókat, amelyek kifejezetten orvosi szállítmányokat, gyógyszereket juttatnak majd el a rászoruló országoknak. 

A szállítás megkönnyítésére alkalmazzák a ‘repülő robotokat’, de egyelőre csak kis méretű drónokat küldenek, a légi folyosó szűkös méretei miatt. Az útvonal 40 kilométeres sugarú, ami majd szükség esetén kiszélesíthető.

A folyosót emellett a magánszektor és az egyetemek számára is járhatóvá teszik, így tovább szeretnék népszerűsíteni a humanitárius drónok használatát – írja a Híradó.hu

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump: Úgy tűnik, hogy Irán áll a szaúdi támadás hátterében

    Trump: Úgy tűnik, hogy Irán áll a szaúdi támadás hátterében

    “Úgy tűnik”, hogy Irán áll a szaúdi olajmezők elleni támadás hátterében, de biztosan még nem állítanám” – fogalmazott Donald Trump amerikai elnök a washingtoni Fehér Ház Ovális Irodájában, ahol a bahreini trónörökös társaságában nyilatkozott az újságíróknak.

  • Csúcsra törnek

    Csúcsra törnek

    Lengyel Ferenc a és Varga Csaba hegymászó is elérte az alaptábort Nepálban, előbbi a Manaszlu, utóbbi a Dhaulagiri csúcsát szeretné megmászni.