EUR: 353,00 Ft
CHF: 331,46 Ft
2020. július 13., hétfő
Jenő

Budapest Szeged

Így tenne igazságot Botka László?

Botka László MSZP-s polgármester, miniszterelnök-jelölt körül fogy a levegő, közvetlen munkatársai közül szinte mindegyik vádlott vagy gyanúsított valamilyen ügyben – állítja Szabó Bálint jogász, aki a legutóbbi szegedi közgyűlés kapcsán a helyi botrányokról rántotta le a leplet.

A Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője – aki a milliárdokkal megkárosított Szeviép-alvállalkozók közül mintegy nyolcvanat képvisel – megismételte korábbi kijelentését: Szegedet egy maffia irányítja, a keresztapát pedig úgy hívják, hogy Botka László. A jogász felhívta a figyelmet, hogy a Gyulán folyamatban lévő büntetőeljárásban, a 40 milliós hűtlen kezeléssel összefüggő VIP-parkolóperben a vádlottak padján ül Solymos László MSZP-s alpolgármester, Botka helyettese, Kalmár Gábor polgármesteri kabinetfőnök és Mózes Ervin címzetes főjegyző, nemrégiben pedig éppen Szegeden helyezték előzetes letartóztatásba Botka László ügyvédjét, Czeglédy Csabát, az MSZP szombathelyi elnökét. Czeglédy és társai a gyanú szerint egy munkaerő-közvetítéssel foglalkozó bűnszervezet tagjaiként adócsalást követtek el, 3,3 milliárd forinttal károsították meg az állami költségvetést.


Botka körül forr a levegő

Szabó Bálint jogász szerint Botka László szinte minden közvetlen munkatársa vádlott valamilyen ügyben

Az ügyben érintett közel 2000 diáknak 80–130 millió forintnyi bérrel tartozik a Czeglédy-féle iskolaszövetkezeti hálózat, melynek pedig a munkahelyek átutalták az összeget. Ha Botka László komolyan gondolná, hogy igazságot tesz, és megfizetteti a gazdagokat, akkor nem lapítania kellene vagy kiállnia ügyvédje mellett, hanem éppen fellépni a pórul járt diákmunkások kártalanításáért, majd pedig rendezhetné a Szeviép-ügyben átvert vállalkozók, családok helyzetét is – fogalmazott Szabó Bálint, aki hozzáfűzte még: a polgármester, miniszterelnök-jelölt viselkedése azonban arra utal, hogy „nem férfi, hanem gyáva nyúl”.

Korrupció

Ez eddig az egyik legaljasabb szocialista korrupciós ügy, mindennél gátlástalanabb, mivel több ezer diákot használtak ki és vették el a pénzüket. Felmerülhet annak is a gyanúja, hogy a diákok munkakeresését politikai célokra, az MSZP-s kampánygépezet működtetésére használták fel, mivel Czeglédy Csaba több szocialista kampány stratégiai irányítója volt korábban – jelentette ki Ágh Péter fideszes honatya.

A jogász botrányosnak nevezte, hogy a napról napra megszólaló baloldali, szocialista és DK-s politikusok nem a Czeglédy nevéhez köthető diákszövetkezet vagy a Szeviép-beruházások károsultjaival szolidárisak, hanem azzal az ügyvéd-politikussal, akit többmilliárdos adócsalásban való részvétellel gyanúsítanak. Egész egyszerűen felháborító, hogy Botka László politikai szövetségese, Ujhelyi István szocialista EP-képviselő is odáig merészkedik, hogy „veled vagyunk, Czeglédy Csaba!”, miközben soha olyan kijelentést nem hallunk szocialista politikustól, hogy „veletek vagyunk, átvert, megkárosított diákok, alvállalkozók” mutatta be az álszent viselkedést.


Szabó Bálint úgy összegzett, az ismertetett esetek ráadásul csak „a jéghegy csúcsát” jelentik, mert Szeged tele van korrupciós ügyekkel, melyeket a következő hetek, hónapok során be is fognak mutatni a helyi és az országos közvéleménynek, hogy megismertessék az igazi Botka Lászlót.

Kapcsolódó Cikkek